A mexikóiak nem kérnek a visszatoloncolt migránsokból

A mexikói külügyminisztérium bejelentette, hogy nem fogadnak vissza olyan migránsokat, akiket az illegális bevándorlás megfékezését célzó új texasi jogszabály alapján kitoloncolnak az Egyesült Államokból.

Forrás: MTI2024. 03. 20. 8:40
Migránsok a mexikói-amerikai határon (Fotó: Christian Torres / Anadolu Christian Torres / ANADOLU / Anadolu az AFP-n keresztül)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mexikói tárca kijelentésével arra reagált, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság engedélyezte Texas számára, hogy alkalmazza az említett törvényt. 

A tavaly év végén elfogadott és az állam kormányzója által aláírt törvény értelmében Texas biztonságának érdekében az állam hatóságai őrizetbe vehetik a határ illegális átlépésével gyanúsítottakat, majd visszaküldhetik őket Mexikóba.

A mexikóvárosi közlemény szerint nem fogadható el, hogy az amerikai államban a bevándorlók bűnözővé minősítésével igyekeznek megállítani a migrációs folyamatokat. Hozzátették, hogy „semmilyen körülmények között" nem fogadnak be Texas állami hatóságai által kitoloncoltakat, még akkor sem, ha mexikóiakról van szó.

Borítókép: Migránsok a mexikói–amerikai határon (Fotó: Christian Torres /Anadolu/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.