Ekkora káoszra senki nem emlékszik, kiadták a figyelmeztetést + videó

Az idei tél legnagyobb hóvihara pusztít az Egyesült Államokban. Az időjárás Kalifornia és Nevada egyes részeit sújtotta a hétvégén.

2024. 03. 04. 9:25
null
Truckee, 2024. március 2. Eltakarítja a havat az útról egy férfi a kaliforniai Truckee-ban 2024. március 2-án. Utakat, síközpontokat és turistalátványosságokat kellett lezárni az idei tél legkomolyabb hóvihara miatt az Egyesült Államok Kalifornia és Nevada államában. A Lake Tahoe környéki népszerû síközpontok közül 9 nem üzemel, több helyen lavinafigyelmeztetés van érvényben. MTI/AP Fotó: Brooke Hess-Homeier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hóvihar miatt le kellett zárni az autópálya egy részét Észak-Kaliforniában. A brutális időjárási körülmények miatt 57 ezer ember maradt áram nélkül.

Behavazott fák a kaliforniai Truckee-ban 2024. március 2-án. Utakat, síközpontokat és turistalátványosságokat kellett lezárni az idei tél legkomolyabb hóvihara miatt az Egyesült Államok Kalifornia és Nevada államában (Fotó: MTI/AP)

Amellett, hogy Nevadában több mint 33 ezer, Kaliforniában pedig csaknem 24 ezer ember maradt elektromos áram nélkül, a lakosokat a „rendkívül nagy lavinaveszélyre” is figyelmeztették.

A szakemberek szerint a magasabb helyeken akár négy méter vastagságú hó is eshet, ezért óvatosságra intették a Tahoe-tó közelében élő lakosságot, mert – mint fogalmaztak – a hó „életveszélyes helyzeteket” teremthet.

A hóvihar különösen erős a Sierra Nevada hegyvidéki régióban, ahol a széllökés elérte a 305 kilométer/órás sebességet.

A meteorológusok arra szólították fel az embereket, hogy ne utazzanak sehova, és arra figyelmeztetnek, hogy hosszú időbe telhet az emberek kimentése a hóból, ha elakadnának a viharban.

Borítókép: Eltakarítja a havat az útról egy férfi a kaliforniai Truckee-ban 2024. március 2-án (Fotó: MTI/AP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.