Kisebb káoszt okozott a benzinkutakon a szökőnap

Informatikai hiba miatt mérgelődtek az emberek.

Forrás: Origo, Nzherald2024. 03. 01. 17:51
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A február 29-i nap kifejezetten különleges volt, nem csak azért, mert négyévente mindössze egyszer írunk ilyen napot, hanem azért is, mert jó néhány benzinkúton kisebb káosz alakult ki egy informatikai hiba miatt. 

Új-Zélandon például a különleges nap alkalmából nem lehetett fizetni az önkiszolgáló automatáknál, mert azok nem fogadták el a vevők bankkártyáit – írja az Origo az Nzherald cikke alapján. 

A bő tíz óráig tartó üzemzavar többek közt az Allied Petroleum, BP, Gull, Waitomo és Z Energy benzinkutakat érintette, ezek automatái ugyanis egy és ugyanazon vállalat fizetési rendszerét használják a bankkártyás tranzakciókhoz. Emiatt a legtöbb benzinkút kénytelen volt visszaállni a kasszánál történő fizetésre, aznapra leállították az önkiszolgálókat. 

Megjegyezték, a problémát viszonylag gyorsan sikerült orvosolni.  

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.