Deutsch Tamás reagált Gyurcsányék brüsszeli társának nyilatkozatára

A Fidesz listavezetője szerint a dollárbaloldal eleget tesz a megrendelésnek.

2024. 04. 02. 21:09
Tamas Deutsch, MEP of Fidesz, speaks at the conference Sovereignty organized by the Szazadveg Center for Public Knowledge Foundation at the Varkert Bazaar on November 13, 2023 (Photo: MTI/Szilard Koszticsak)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez egy újabb nagyon durva támadás a migránsbarát, az illegális migrációt támogató politikai erők részéről” – fogalmazott lapunk megkeresésére Deutsch Tamás, a Fidesz 2024-es európai parlamenti választási listájának vezetője. A politikust Gyurcsány Ferencék brüsszeli szövetségesének nyilatkozatairól kérdeztük, aki migránsok befogadását követelte a magyar kormánytól.

Az EP-képviselő szerint több szempontból is durva támadás a francia képviselő nyilatkozata. „Teljesen világossá teszi ez a nagy hatalmú francia szocialista politikus, hogy mit is jelent az új  migrációs paktum. Lefordítja hétköznapi nyelvre”. Deutsch Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyilatkozat megerősíti, hogy a migrációs paktum – a zéró migráció „mítoszának” végéről beszélve – az illegális migráció megállítását akarja megakadályozni.

Aki azt a gyakorlatot követi, mint Magyarország – hogy tettekben bizonyítja, hogy az illegális migráció megállítható –, azzal szemben politikai, jogi és pénzügyi szankciókat fognak alkalmazni

– rántotta le a leplet Gyurcsányék szövetségesének nyilatkozata kapcsán a Fidesz politikusa.

A másik szempont, amit a listavezető kiemelt, az az, hogy a Soros-tervet megvalósító migrációs paktum „át akarja keresztelni” az illegális migránsokat legális, törvényes belépőkké az Európai Unió területén.

Mindez „világosan megmutatja, hogy mi az a politikai megrendelés, amit a külföldi támogatások fejében a magyar dollárbaloldalnak teljesítenie kell” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy nem akárki nyilatkozott, hanem Dobrev Klára egyik legfőbb európai parlamenti szövetségeséről van szó.

A kormánypárti EP-képviselő megerősítette, hogy „ez megint az a brüsszeli füttyszó, aminek a magyar dollárbaloldal nem tud és nem is akar ellenállni, mert kilóra megvették őket”.

Azt a nótát kell fújniuk, ami a migráció támogatását, az illegális migrációt megfékező, megállító magyar intézkedések támadását jelenti. Ennek a megrendelésnek eddig is eleget tettek: minden illegális migrációt segítő és migránssimogató európai parlamenti előterjesztést megszavaztak az utolsó szálig

– idézte fel a magyar ellenzék brüsszeli munkásságát.

Deutsch Tamás aláhúzta, hogy a magyar polgárok több mint 80 százaléka a leghatározottabban nemet mond az illegális migráció minden formájára. Erről a következőket mondta zárásképp: a magyar polgárok nem bízhatnak másban, mint abban, hogy a kormány, illetve a fideszes és KDNP-s képviselők szembe tudnak szegülni a rendkívül durva, kemény migránsbarát politikai nyomásgyakorlásnak.

Borítókép: Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólal a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szuverenitás című konferenciáján a Várkert Bazárban 2023. november 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.