Gyurcsányék szövetségese migránsok befogadását követeli a magyar kormánytól

A francia politikus Orbán Viktort is kritizálta.

2024. 04. 02. 12:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El kell vetni a zéró bevándorlás mítoszát, és legális útvonalakat kell teremteni Európában – állítja a francia Szocialista Párt EP-listavezetője, aki nem meglepő módon Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára szövetségese. Raphael Glucksmannt idézve a Le Figaro azt írta, 

a francia politikus az uniós migrációs reform kapcsán megemlítette Orbán Viktort is, akinek a jelenlegi megállapodás szerint lehetősége van arra, hogy szögesdrót kerítésekkel váltsa ki az európai szolidaritást ahelyett, hogy menedékkérőket fogadna be. 

Raphael Glucksmann, Gyurcsány feleségének szövetségese (Fotó: Facebook)

A történtek kapcsán a Mandiner megjegyezte, nem ez az első alkalom, hogy a baloldaliak migránsok befogadására köteleznék Magyarországot, korábban az olasz Demokrata Párt szélsőségesen magyarellenes vezetője, Elly Schlein nyilatkozta azt, hogy legális és biztonságos útvonalakat kell megnyitni minden európai állam felé. 

 

Borítókép: Raphael Glucksmann és Dobrev Klára (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.