Elengedték a migránst, aki azzal fenyegetőzött húsvét előtt, hogy felgyújt egy templomot

Az ügyet nem kellően súlyos szabálysértésre hivatkozva megszüntették. Azonban lesznek következményei a migráns tettének.

2024. 04. 03. 16:08
null
Cannes, 2021. november 8. Rendõrök biztosítják egy késes támadás helyszínét Cannes-ban 2021. november 8-án. Gérald Darmanin francia belügyminiszter közlése szerint egy férfi késsel támadott meg egy rendõrt, aki golyóálló mellényének köszönhetõen nem sérült meg. MTI/EPA/Sebastien Nogier Fotó: Sebastien Nogier
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy magát muszlimnak valló, illegálisan Franciaországban élő szenegáli férfit tartóztattak le terrorizmus vádjával nagyszombaton, aki azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja a Notre-Dame de la Voie templomot Athis-Monsban húsvét előestéjén.

A férfi nem sokkal este 7 óra előtt bement a templomba, és beszélt egy hívővel. A szenegáli azt mondta, hogy ő muszlim, látomásai vannak, és figyelmeztetett, a templom le fog égni, majd kisétált az épületből. 

Volt egy látomásom, három hónapon belül ez a templom le fog égni 

– fogalmazott. 

A rendőrség a közelben hamar elfogta a férfit. Terrorizmus és tűzzel való pusztítással való fenyegetés és vallási alapon történő bűncselekmény elkövetésére való felbujtás miatt tartóztatták le. A Valeurs Actuelles francia lap információi szerint az illegális migráns alkoholista, és fenyegető, összefüggéstelen megjegyzéseket tett a rendőrségnek. 

A 34 éves szenegáli Elhadji N. nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, pszichiátriai vizsgálata nem mutatott ki semmiféle zavart, a párizsi otthonában tartott házkutatás során pedig nem találtak radikalizálódásra utaló jeleket. A nyomozók két tanút hallgattak ki. 

Az ügyet végül a férfi rendőrségi őrizetének lejártával ejtették, mivel az esetet nem találták elég súlyosnak, ugyanakkor kötelezték a férfit arra, hogy elhagyja Franciaországot. 

Borítókép: Francia rendőrök egy bűncselekmény helyszínén Cannes-ban 2021. november 8-án (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.