Hetven kiló drogot találtak a polgármester otthonában

A Tiszta tér elnevezésű művelet keretében összesen 75 rendőrt, köztük megfigyelőcsoportokat és kutyavezetőket vetettek be a kábítószerek és a bűncselekményekből származó jövedelmek lefoglalására.

2024. 04. 08. 19:52
Cannabis ültetvényt foglal le a rendőrség (Fotó: AFP/Robyn Beck)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztattak egy szocialista polgármestert és két testvérét Franciaországban, miután egy rendőrségi razzia során 70 kilogramm cannabist találtak az otthonában. Jamilah Habsaouit, Avallon polgármesterét vasárnap vették őrizetbe több társával együtt egy széles körű, összehangolt drogellenes akció során a keleti városban.

A kábítószert egy melléképületben fedezték fel, amely Habsaoui tulajdonában van, aki 2021 óta a város polgármestere, és egyben regionális tanácsos is.

Úgy tudni, hogy a 44 éves baloldali polgármester az apjával és egyik testvérével él együtt, utóbbi már ismert a rendőrség előtt, mert korábban már elítélték kábítószer-kereskedelemért, és tíz év börtönre ítélték.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Tiszta tér elnevezésű művelet keretében összesen 75 rendőrt, köztük megfigyelőcsoportokat és kutyavezetőket vetettek be a kábítószerek és a bűncselekményekből származó jövedelmek lefoglalására. Más helyszíneken is lefoglaltak közel egy kilogramm kokaint, hétezer euró készpénzt és húsz aranyrudat. 

Az utóbbi fél év drogellenes razziáin Franciaország nagyvárosaiban 7177 feltételezett kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe – közölte vasárnap Gérald Darmanin francia belügyminiszter.

A tárcavezető szerint az összesen 482 bevetés során 3,6 tonna drogot, fegyverek százait, valamint 11,3 millió euró (négymilliárd forint) készpénzt foglaltak le a bűnözőktől.

Darmanin hangsúlyozta, hogy a „Tiszta tér” fedőnév alatt zajló rendőrségi műveleteket folytatják. Ez utóbbiak egy tavaly indított stratégia részét képezik, amelynek célja az országszerte működő mintegy négyezer kábítószer-kereskedelmi gócpont felszámolása. A rendvédelmi szervek ennek értelmében a városok meghatározott pontjain hosszabb ideig éjt-nappallá téve bevetésen lesznek.

Borítókép: Cannabisültetvényt foglal le a rendőrség (Fotó: AFP/Robyn Beck)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.