Izrael sokat tanulhat Magyarországtól

Ohad Tal izraeli képviselő szerint hazánk jó példát mutat az államhatár migrációtól való megvédésében.

2024. 04. 25. 20:09
CPAC Ohad Tal
Ohad Tal, az izraeli kneszet tagja. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Büszkék vagyunk magunkra, és arra, hogy a családi, illetve a nemzeti értékekért szállunk ringbe. Ez nagyon sok erőt ad, és rendkívül fontos – mondta lapunknak Ohad Tal, az izraeli Vallásos Cionisták párt képviselője a kneszetben (izraeli törvényhozás) 2022 óta. A képviselő a CPAC Hungary 2024 konferencián adott interjúban a Magyar Nemzetnek kijelentette: 

ez a konzervatív seregszemle azért fontos, mert harcolni kell a LMBTQ- és a woke-propaganda ellen. Kijelentette: az egész világon őrületté vált, hogy amikor valaki a konzervatív értékek mellett nyíltan kiáll, akkor szélsőségesnek nevezik. 

Ha valakinek jobboldali véleménye van, családpárti, illetve a vallásos értékekért és a hagyományokért harcol, akkor homofóbnak, vagy szélsőséges messiásvárónak bélyegzik, valamint ha a nemzeti értékekért küzd, akkor nacionalistának titulálják. Úgy fogalmazott: ezeket az embereket mindig kisebbségben levőnek és őrültnek állítják be. Ezen a találkozón az egész világról rengetegen jönnek össze, és alapvetően ugyanazokért az értékekért harcolnak – osztotta meg tapasztalatait a képviselő.

Pride felvonulás az izraeli Tel-Avivban 2022 nyarán. Fotó: Ronaldo Schemidt/AFP

Ohad Tal rámutatott: Izraelben is terjeszkedik az LMBTQ-propaganda, ahogy az egész nyugati civilizációban. Egy szót sem szabad ellene szólni, a woke képviselői pedig Amerikában már teljesen elveszítették az eszüket. Ha egy férfi macskának képzeli magát, akkor muszáj macskaként kezelni őt, ha pedig azt követeli, hogy nőként bánjanak vele, akkor pedig kötelező úgy tenni. – Ez azt mutatja, hogy elveszítjük az emberi mivoltunkat. Ha pedig bárki felszólal ez ellen, azt az illetőt démonizálják és őrültnek állítják be. Nekünk együtt kell kimondani az igazat, mert csak így tudunk győzni – fogalmazott.

 

Az iszlám eltörölné a nyugati civilizációt

A képviselő az Izrael és Irán közötti konfliktusról elmondta: tudja, hogy a nyugati civilizáció nem akar háborúba kerülni, ez így volt Izraelben is az október 7-i támadás előtt. – Ismertük az összes információt, pontosan tudtuk, hogy mit terveznek, de el akartuk hinni, hogy ha földterületeket adunk nekik, fejlesztjük a gazdaságukat és anyagilag segítünk, akkor majd nem akarnak minket elpusztítani. Ez nem így működik. 

Amikor a szélsőségesen radikális iszlámmal van dolgunk, meg kell érteni: arra vágynak, hogy megsemmisítsenek minket, ez mindennél fontosabb nekik

– mutatott rá a képviselő.

Izrael légicsapást mér a Gázai övezet északi részére 2024. április 24-én. Fotó: Atef Szafadi/MTI/EPA

 

Ébresztő, Nyugat!

Úgy folytatta: nem érdekli őket a pénz, az emberi élet, egyáltalán semmi, csak a nyugati társadalom és a nyugati értékek elpusztítása, ezért az egész nyugati civilizációnak fel kell ébrednie. Szerinte Irán az az ország, amelyik valójában az egész mögött áll, ők támogatják a legjobban a Hezbollahot Libanonban, a húszikat Jemenben, és a Hamász iszlám dzsihádját Gázában. Felidézte, Iránból közvetlenül Izraelre támadtak 12 nappal ezelőtt 300 ballisztikus rakétával, Teheránban pedig mindennap amerikai zászlókat égetnek. – Ezért a nyugati társadalmaknak fel kell ébredni és szembenézni a valósággal. Nem hitegethetjük magunkat, hogy ha elég pénzt fizetünk és a másik irányba nézünk, akkor el fognak tűnni. El akarják pusztítani a nyugati civilizációt, ezt jól véssük az eszünkbe! 

Gonosz szövetségben vannak Oroszországgal, Kínával, Észak-Koreával, a világot irányító szuperhatalom akarnak lenni. Ha nem ébredünk fel és nézünk velük szembe, az Isten óvjon tőlük, mert nagyon veszélyesek!

– figyelmeztetett Ohad Tal.

 

Magyarország a jó példa

A képviselő szerint Izrael sokat tanulhat Magyarországtól. Magyarország jó példával állt elő az egész szabad világnak arról, hogyan kell megbirkózni a migráció problémájával és hogyan kell ellenállni a fenyegetéseknek az államhatár megvédésénél. A mi miniszterelnökünk is rengeteg jó dolgot tett: kerítést épített délen, megakadályozva a migrációt Afrikából, és bár vannak még gondjaink más határátkelőknél, azoknak a megoldásán is dolgozunk. Hasonló történik az USA mexikói határainál is, több millióan áramlanak Amerikába, sok problémát, terrort és kábítószereket hoznak magukkal. Ez nem segít, és azt remélem, hogy Amerika is fel fog ébredni – fogalmazott Ohad Tal.

Borítókép: Ohad Tal, az izraeli kneszet tagja (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.