A földdel tette egyenlővé a stadiont a tornádó + videó

Az Egyesült Államok középső és délkeleti részén több államra is lesújtottak a viharok és tornádók.

2024. 05. 09. 8:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső és délkeleti részén, volt, ahol tornádóval, másutt jégesővel súlyosbítva – írja a CBS amerikai hírtelevízió.

A Tennessee északkeleti részén végigvonuló vihar nagy erejű szelet hozott, amely villanyvezetékeket rongált meg és fákat döntött ki.

Az Észak-Karolinában található Gaston megyében akkora károkat okozott a vihar, hogy rendkívüli állapotot kellett elrendelni. A tűzoltók dolgoznak azon, hogy megtisztítsák az utakat a kidőlt fáktól és leszakadt villanyvezetékektől.

A két államban összesen több mint 150 ezer ember maradt áram nélkül.

Ohio állam területéről legalább hét tornádót jelentettek. Michiganben több megyére rendkívüli állapotot kellett hirdetni a viharok és a tornádók miatt. A természeti csapás Portage térségét érintette legsúlyosabban, itt a FedEx egyik raktára omlott össze. Ötven ember az épületben rekedt.

A szomszédos Pavilion Township településen több mint egy tucat mobilház semmisült meg, és 16 ember megsérült. Greenville városában a stadiont és a történeti parkot tette a földdel egyenlővé a forgószél – számol be róla a WHIO TV helyi televíziócsatorna.

 

Pennsylvaniából, Arkansasból és Nyugat-Virginiából is jelentettek tornádókat. Az utóbbi államban a mostani már a tizenegyedik forgószél volt idén, míg átlagosan évente kétszer észlelnek tornádókat.

Missouri államban nem a szél, hanem a jég okozott problémát. A St. Louis-tól délnyugatra fekvő területekről baseball-labda méretű jégesőt jelentettek. A heves felhőszakadások villámárvizeket okoztak Sullivan közelében, egy olyan városban, amelyet két nappal korábban egy kisebb tornádó sújtott. Kansas City térségéből szintén károkat okozó jégesőt jelentettek.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.