Az orosz külügy világháborút emleget + videó

Az Egyesült Királyság legitimnek tartja, hogy az orosz–ukrán háborúban brit fegyverekkel lőjenek az ukránok orosz területeket. Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő egy interjúban reagált a britek felvetésére.

2024. 05. 07. 17:32
Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: AFP/Alexander NEMENOV)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországnak joga van csapást mérni brit létesítményekre Ukrajnában és azon túl, ha London fenyegetései valóra válnak, miszerint Kijev brit fegyverekkel csapásokat mér orosz területre – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a Taszsz hírügynökségnek az orosz–ukrán háború kapcsán.

 

Ha egy ilyen forgatókönyv megvalósul, országunk, az Oroszországi Föderáció fenntartja a jogot, hogy ennek megfelelően válaszoljon, és célpontként tekintsen az Ukrajnában és a határain kívül található brit létesítményekre, fegyverekre, katonákra

– fogalmazott Marija Zaharova, aki őrültnek nevezte David Cameron brit külügyminiszter szavait, miszerint London legitimnek tartja, hogy Kijev brit fegyverekkel csapásokat mérjen orosz területre. 

 Borítókép: Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő (Fotó: AFP/Alexander Nemekov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.