Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Szijjártó Péter: Rekordot döntött a Japánba irányuló magyar export

A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a japán vállalatok nagy szerepet játszottak a magyar gazdaság teljesítményének fokozásában.

2024. 05. 21. 11:11
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tokióban 2024. május 21-én. Forrás: Facebook/Szijjártó Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erőkkel folynak a magyar–japán tárgyalások a távol-keleti ország fővárosában, Tokióban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzésében hangsúlyozta, „a japán vállalatok beruházásai az elmúlt években mindig is nagy szerepet játszottak a magyar gazdaság teljesítményének fokozásában”.

Az elmúlt tíz évben 43 japán vállalat több mint 700 millió forint beruházást hajtott végre a kormány támogatásával, és tavaly az exportunk is rekordmagasságokba szökött, most haladta meg először az egymilliárd dollárt. A japán vállalatok elégedettek a magyarországi működési körülményeikkel, amit bizonyítottak a mai megbeszéléseink is az élelmiszeripart, az elektronikát és az autóipart képviselő vállalatokkal

– írta.

Kiemelte, „a Nissin, az Alpine és a Toyo Ink Hungary vállalatok is további kapacitásbővítő és munkahelyteremtő beruházásokat terveznek százmillió eurós nagyságrendben a következő években”. Hangsúlyozta a tárcavezető azt is, „ezek a beruházások országszerte új munkahelyeket hoznak létre és hozzájárulnak a magyar családok kiszámítható megélhetéséhez”.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Tokióban 2024. május 21-én (Forrás: Facebook/Szijjártó Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.