Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Így foglalta össze a volt amerikai hírszerző a legújabb békeajánlat sorsát

Ukrajna és a kollektív Nyugat a háborút választják.

2024. 06. 15. 6:50
Scott Ritter, az UNSCOM volt vezetője két ismeretlen iraki képviselő között ülve beszédet mond az iraki nemzetgyűlésben, Bagdadban, 2002. szeptember 08-án. Az amerikai Ritter, hét éven át vezette az ENSZ ellenőri bizottságát, amelynek célja az volt, hogy feltehetően tömegpusztító fegyverek után kutasson Irakban, mielőtt 1998 augusztusában lemondott az ENSZ-ben, arra hivatkozva, hogy az ENSZ és az USA nem támogatta kemény leszerelési módszereit. Az utóbbi években Ritter egyre kritikusabbá vált az Irakkal kapcsolatos amerikai politikával szemben.
Scott Ritter, az UNSCOM volt vezetője két ismeretlen iraki képviselő között ülve beszédet mond az iraki nemzetgyűlésben, Bagdadban, 2002. szeptember 08-án. Az amerikai Ritter, hét éven át vezette az ENSZ ellenőri bizottságát, amelynek célja az volt, hogy feltehetően tömegpusztító fegyverek után kutasson Irakban, mielőtt 1998 augusztusában lemondott az ENSZ-ben, arra hivatkozva, hogy az ENSZ és az USA nem támogatta kemény leszerelési módszereit. Az utóbbi években Ritter egyre kritikusabbá vált az Irakkal kapcsolatos amerikai politikával szemben. Fotó: RAMZI HAIDAR / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Putyin elnök jelezte, hogy hajlandó tárgyalni a konfliktus befejezéséről Ukrajnával és a kollektív Nyugattal. Ukrajna és a kollektív Nyugat azt válaszolta, hogy ők a háborút választják

– foglalta össze velősen a véleményét Scott Ritter volt hírszerző tiszt. A Dave Matthews Band: Don’t Drink The Water című szerzeményével adott nyomatékot mondandójának.

Borítókép: Scott Ritter, az UNSCOM volt vezetője két ismeretlen iraki képviselő között ülve beszédet mond az iraki nemzetgyűlésben, Bagdadban, 2002. szeptember 8-án. Az amerikai Ritter, hét éven át vezette az ENSZ ellenőri bizottságát, amelynek célja az volt, hogy feltehetően tömegpusztító fegyverek után kutasson Irakban, mielőtt 1998 augusztusában lemondott az ENSZ-ben, arra hivatkozva, hogy az ENSZ és az USA nem támogatta kemény leszerelési módszereit. Az utóbbi években Ritter egyre kritikusabbá vált az Irakkal kapcsolatos amerikai politikával szemben  (Fotó: AFP/Ramzi Haidar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.