Már a gyorsétterem is luxus az amerikaiak majdnem nyolcvan százalékának

Az amerikaiak nagy többsége szerint már gyorséttermekben étkezni is luxusnak minősül, és úgy gondolják, hogy a kormánynak lépéseket kellene tennie az élelmiszerárak szabályozása érdekében.

Forrás: V4NA2024. 06. 02. 6:00
hamburger, gyorsétterem, étterem, fast food, illusztráció (Forrás: V4NA)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikaiak többsége (62%) azt állítja, hogy az emelkedő árak miatt kevesebb gyorséttermi ételt fogyaszt, és

A fogyasztók 78 százaléka luxusnak tekinti a gyorséttermi ételeket, mivel azok egyre drágábbak

– derült ki a Lending Tree friss közvélemény-kutatásából.

A válaszadók többsége, 56 százaléka úgy spórol, hogy inkább otthon készíti el magának az ételt, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség

Egy másik kutatás arra is rávilágít, hogy

az amerikaiak többsége úgy véli, hogy a kormánynak lépéseket kellene tennie az élelmiszerárak szabályozására.

A Data for Progress baloldali közvélemény-kutató cég május 13-i felmérésében a válaszadók 69 százaléka – köztük a demokraták és a republikánusok többsége – azt mondta, hogy a kormánynak „többet kellene tennie az árakat a profit maximalizálása érdekében emelő élelmiszerüzletek szabályozásáért”, és csak a válaszadók negyede mondta azt, hogy a kormánynak nem kellene beavatkoznia.

A megkérdezettek valamivel nagyobb hányada, 71 százaléka szerint a kormánynak „többet kellene tennie az árakat a profit maximalizálása érdekében emelő élelmiszeripari vállalatok szabályozásáért”. És a válaszadók 69 százaléka mondta azt, hogy támogatná, ha a kormány létrehozna egy munkacsoportot, amely megvizsgálná azokat az élelmiszer-termelőket és élelmiszerboltokat, amelyek a profit növelése érdekében emelik az árakat.

A Swiftly kiskereskedelmi technológiai vállalat decemberi felmérése szerint az emelkedő árak miatt az amerikaiak közel kétharmadának problémát okoz az élelmiszerek megvásárlása.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: V4NA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.