Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Megöltek egy politikust

Agyonlőttek egy politikust a délnyugat-mexikói Puebla államban pénteken, néhány nappal az országban tartandó választások előtt – jelentette be az állam ügyészsége. Az áldozat, Jorge Huerta Cabrera az államban lévő Izúcar de Matamoros városi tanácsának székéért indult.

Forrás: MTI2024. 06. 01. 7:40
Rendőrök őrzik Coyuca de Benitez ellenzéki polgármesterjelöltjének, Alfredo Cabrerának a temetésén a mexikói Guerrero államban lévő Coyuca de Benitezben 2024. május 31-én. Cabrerát május 29-én lőtték agyon Mexikó déli részén egy kampánygyűlésen, ez volt a legutóbbi a jelöltek elleni támadások sorában a június 2-i választások előtt
Rendőrök őrzik Coyuca de Benitez ellenzéki polgármesterjelöltjének, Alfredo Cabrerának a temetésén a mexikói Guerrero államban lévő Coyuca de Benitezben 2024. május 31-én. Cabrerát május 29-én lőtték agyon Mexikó déli részén egy kampánygyűlésen, ez volt a legutóbbi a jelöltek elleni támadások sorában a június 2-i választások előtt Fotó: Francisco ROBLES / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cabrerát egy politikai rendezvényen lőtték le, az eseményről a közösségi médiában is megjelentek felvételek, amelyeken jól látható a merénylet után kialakult pánik.

Az emberöléssel kapcsolatban Puebla kormányzója, Sergio Salomón felszólalt a támadás ellen, és kifejtette, hogy az ügyészség folytatja le a megfelelő vizsgálatot.


A hét elején a dél-mexikói, a súlyos közbiztonsági nehézségekkel küzdő Guerrero állam egyik polgármesterjelöltje vált gyilkosság áldozatává.
Mexikóban június 2-án tartanak elnökválasztást, valamint parlamenti és helyhatósági választásokat. Az állampolgári biztonságért felelős minisztérium hét elején közzétett adatai szerint már 22 jelölt ellen követtek el merényletet, egyes, a választást nyomon követő szervezetek szerint azonban ez a szám a hét végére meghaladta a 30-at.

Borítókép: Rendőrök őrzik Coyuca de Benitez ellenzéki polgármesterjelöltjének, Alfredo Cabrerának a temetésén a mexikói Guerrero államban lévő Coyuca de Benitezben 2024. május 31-én. Cabrerát május 29-én lőtték agyon Mexikó déli részén egy kampánygyűlésen, ez volt a legutóbbi a jelöltek elleni támadások sorában a június 2-i választások előtt (fotó: Francisco Robles / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.