Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Migránscsempészet után most rakétagyártással bukott le a Soros-szervezet

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF), Izrael önvédelmi hadserege azt állítja, hogy megölte az Iszlám Dzsihád ügynökét, akit az Orvosok Határok Nélkül munkatársaként nevezett meg. A Tűzfalcsoport elemzése.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 06. 26. 10:10
Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) egészségügyi jótékonysági szervezet épületének általános képe, amely állítólag izraeli tanktűz célpontja volt a Gázai övezet déli részén. Fotó: MOHAMMED ABED Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Dzsihád terrorcsoport „rakétáinak kifejlesztésében részt vevő palesztin Iszlám Dzsihád egyik ügynöke” meghalt egy légicsapásban., írja a Tűzfalcsoport.

Fadi Dzsihád Muhammad al-Wadiya volt a célpontja egy dróncsapásnak Gáza városában – közölte az IDF.

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) ma reggel jelentette, hogy al-Wadiya az egyik munkatársuk volt.

„Al-Wadiya részt vett a szervezet rakétarendszerének fejlesztésében és továbbfejlesztésében” – állítja az izraeli hadsereg.

A csapásról készült felvételeket is közzétette az IDF:

Az Orvosok Határok Nélkül (MSF, angolul Doctors Without Borders) lett a 2016-os CEU Nyílt Társadalom Díj győztese a szervezet világszerte tanúsított bátor humanitárius vezetői tevékenységének elismeréseként.

Idén februárban az MSF a „lehető leghatározottabban” elítélte az Al-Mawasi (Khan Younis, Gáza, Palesztina) elleni izraeli támadást. A szervezet munkatársait is érő „gyilkosságok” kapcsán kifejtették, hogy Gázában sehol sincs biztonság, hogy a biztonságos területekre tett ígéretek üresek és a konfliktuselhárítási mechanizmusok megbízhatatlanok.

Az Orvosok Határok Nélkül eredeti célkitűzése háborús és katasztrófa sújtotta övezetekben orvosi segélynyújtás volt. A társaság 1971-ben jött létre, egyik alapító tagja Bernard Kouchner francia orvos és politikus, aki azonban 1980-ban kilépett és hasonló funkciójú szervezetet alapított, amely együttműködik az MSF-fel.

Bernard Kouchner, a Soros-féle Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet alapítója, reklámarca is aláírta a hetvenes években a pedofilok szabadon bocsátása érdekében írt petíciót. Az egyik áldozat, egy írónő elmesélte, hogy 14 éves korában rendszeresen lefeküdt egy ismert, baloldali íróval, Gabriel Matzneff-fel, aki egy orvos segítségével még meg is kínozta. A döbbenetes részleteket akkoriban az Origo is megírta.

A Soros Györggyel negyvenéves barátságot ápoló Kouchner visszatérő vendége a Közép-európai Egyetem, a CEU rendezvényeinek, ahol beszédeiben magyar belpolitikai ügyekben is szót emel. A jelentős nemzetközi befolyással rendelkező orvos olyan etikailag vitatható döntésekhez adta a nevét, mint 2000-ben a koszovói ENSZ-misszió vezetőjeként a Trepca bányakomplexum nyugat-európai és amerikai privát cégek kezére játszása.

Sajtóhírek alapján a telepet állítólagos környezetszennyezés miatt foglalták le, ugyanakkor a NATO ebben az időben vegyipari üzemeket bombázott és szegényített urániumot tartalmazó fegyvereket vetett be a térségben.

A Corriere della Sera olasz lap 2017-ben pedig arról számolt be, hogy az olasz ügyészség vizsgálatot indított a Soros Györgyhöz közeli civil szervezet ellen. Az a gyanú, hogy összejátszottak az embercsempészekkel. A szervezet egyik vezetője, Hassiba Hadj Sahraoui tagadta, hogy bármilyen törvénytelenséget elkövettek volna. Szombat este viszont bejelentették, hogy felfüggesztik tevékenységüket az olasz partoknál.

Borítókép: Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) egészségügyi jótékonysági szervezet épülete, amely állítólag izraeli tanktűz célpontja volt a Gázai övezet déli részén (Fotó: AFP/Mohammed Abed)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.