Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Orbán Viktor a német–magyar meccsen találkozhat Olaf Scholzcal

Pár nap múlva pedig hivatalos látogatásra kerülhet sor Berlinben a soros magyar uniós elnökség apropóján.

2024. 06. 19. 13:38
ORBÁN Viktor; SCHOLZ, Olaf
Illusztráció: Orbán Viktor kormányfõ (j) és Olaf Scholz német kancellár az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnököt is várják Németországba a magyar szurkolókon túl. Tervek szerint szerdán Stuttgartban a város polgármestere, Frank Noppe, valamint Baden-Württemberg miniszterelnöke, Winfried Kretschmann fogadja a kormányfőt – erről írt a Südwestrundfunk (SWR) német közszolgálati média. Értesüléseik szerint a Németország–Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzés apropóján a három politikus mellett mindkét futballszövetség elnöke, Bernd Neuendorf és Csányi Sándor is felszólal.

Az SWR azonban úgy értesült, Orbán Viktor a német kancellárral, Olaf Scholzcal is találkozik majd a nap folyamán, hivatalos látogatásra pedig pénteken Berlinben kerülhet sor, utóbbinak kiemelt témájaként a soros magyar uniós elnökséget jelölte meg az SWR.

Borítókép: Illusztráció: Orbán Viktor kormányfő (j) és Olaf Scholz német kancellár az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.