Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Svájc egy szép és egy pazar góllal ejtette ki a címvédő olaszokat

A labdarúgó Európa-bajnokságon megkezdődött a nyolcaddöntők szakasza, elsőként Svájc és a címvédő Olaszország mérkőzött meg egymással. Aki izgalmakat várt, az csalódott, a svájciak ugyanis roppant meggyőző teljesítményt nyújtva, nagyszerű két gólt lőve gond nélkül nyertek 2-0-ra, amivel természetesen továbbjutottak, a gyengén futballozó címvédő pedig kiesett.

2024. 06. 29. 19:52
A svájci Ruben Vargas szenzációs gólt tekert Dunnarumma kapujába. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svájc gond nélkül, Olaszország keservesen érte el csoportjában a második helyet, és ez meg is látszott az Európa-bajnokság első nyolcaddöntőjén. Luciano Spalletti olasz szövetségi kapitány azzal fejezte ki a nyilvánosság felé az elégedetlenségét, hogy erre a mérkőzésre hat helyen változtatott a legutóbbi, horvátok elleni kezdőcsapaton, lényegében a teljes támadó szekciót kicserélte, ám ez sem segített.

Freuler szerzett vezetést Svájcnak Fotó: AFP

Svájc ugyanis nagyon masszív csapatként futballozott, és magabiztosan ragadta a kezébe az irányítást. Fölényben játszott, az olaszok ötletszegény próbálkozásait könnyedén hárítva uralta a mérkőzést, és ennek a 37. percben meg is lett a gyümölcse: Vargas balról jó ütemben passzolt a középről nagy lendülettel érkező Freuler elé, aki jobbal futtában felpörgette a labdát, majd ballal 7 méterről a jobb alsó sarokba bombázta – 1-0. 

Vargas csodás gólt lőtt

Az olaszok még bele sem rázódhattak a második félidőbe, amikor már kettőre nőtt a hátrányuk: a 46. percben Vargas balról, 15 méterről parádésan tekerte jobbal a labdát a bal felső sarokba – 2-0. Két szépségdíjas gólt lőttek a svájciak, akikkel a címvédő ezúttal nem volt egy súlycsoportban. Úgy sem, hogy csaknem szépített egy öngóllal, egy kósza beívelés után Akanji fejéről a labda a bal kapufára vágódott. Tegyük hozzá: a szépítés nem tükrözte volna a játék képét, olasz játékos eddig még nem találta el a svájci kaput…

A játékrész derekán, több csere után a svájciak már tartalékolták az erejüket, átadták a teret a címvédőnek, amely azonban nem tudott mit kezdeni vele. Luciano Spalletti csapatának ezen a mérkőzésen esélye sem volt a sikerre, Svájc pedig 2021 után ismét a legjobb nyolc között folytathatja az Európa-bajnokságot. 

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő, szombat: Svájc–Olaszország 2-0 (1-0), Berlin, Olimpiai Stadion, jv. Szymon Marciniak (lengyel), gólszerzők: Freuler (37.), Vargas (46.); Németország–Dánia 21.00 (tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.