Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Spanyol nőket molesztált és vert meg egy marokkói bevándorló Spanyolországban

A dél-európai ország rendőrei az elmúlt napokban letartóztattak egy marokkói származású szexuális zaklatót a Kanári-szigeteken, majd elfogtak egy másikat dzsihadizmus gyanúja miatt Alicante megyében.

2024. 06. 04. 13:14
Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szexuálisan zaklatott egy nőt egy marokkói bevándorló a kanári-szigeteki Tenerife egyik városában. A fiatal férfi fogdosni kezdte áldozatát egy szórakozóhelyen, majd az őt védeni próbáló barátnőjére támadt rá, akivel szemben olyan brutálisan lépett fel, hogy annak eltört az orra és felszakadt mindkét szemöldöke. Az agresszort csak a szórakozóhely biztonsági személyzete tudta megfékezni, de a két nő így is kórházi ellátásra szorult.

Miután kiengedték őket, hivatalosan is feljelentést tettek a helyi rendőrkapitányságon, részletesen ismertetve a történteket. Ennek köszönhetően a rendőrök el tudták kapni a marokkói állampolgárt. Az eset nagy aggodalmat keltett La Laguna lakosai körében, akik nagyobb felügyeletet és szigorúbb büntetéseket követelnek az ilyen típusú bűncselekményekért. Ez az egyik olyan pontja Tenerifének, ahol a legtöbb illegális úton Spanyolországba érkezett bevándorlót helyezik el.

A marokkói állampolgárokkal rendszeresen gond van más spanyol régiókban is. Vasárnap a barcelonai városi rendőrség is őrizetbe vett egy férfit, aki késsel támadt rá egy emberre az egyik metróállomáson, így akarta ellopni a pénztárcáját.

Az alicantei Teulada városában pedig egy dzsihadistát fogtak el hétfőn, aki szintén Marokkóból érkezett a családjával a városba. Az országos rendőrség ügynökei a városközpontban, közvetlenül az önkormányzat épülete mellett hajtották végre a terrorelhárító akciót, melynek során nagy erőkkel hatoltak be az egyik tömbház lakásába, ahol letartóztatták a férfit, telefonját és számítógépét pedig lefoglalták. Azzal gyanúsítják, hogy a közösségi oldalakon különféle dzsihadista nézeteket terjesztett. A bevándorlót Madridba szállították át, ott folytatják le vele szemben a bírósági eljárást.

Múlt héten derült ki, hogy Marokkóból érkezett az a fiatal is, aki a madridi Vallecasban elkábított, majd megerőszakolt egy 13 éves lányt.

A történtek után ő maga kísérte el áldozatát a metróhoz, és megkérte arra, hogy ne szóljon a rendőrségnek, mert letartóztathatják. A kiskorú azonban végül szülei kíséretében megtette a feljelentést.

 

Borítókép: Egyre veszélyesebbek az illegális migránsok (Fotó: Anadolu via AFP/Pablo Miranzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.