Szinte nulla a túlélési esély a fronton + videó

Ukrajnából menekült fiatalok adtak exkluzív interjút a Tényeknek.

2024. 06. 04. 16:13
Családtagjával beszél telefonon egy orosz hadifogságból kiszabadult ukrán civil, miután egy újabb fogolycsere keretében 71 katona és 4 civil különbuszokkal megérkezett az északkelet-ukrajnai Szumi területre 2024. május 31-én. Az Associated Press amerikai hírügynökség szerint 2024-ben ez a negyedik fogolycsere a hadban álló felek között, és az 52. alkalom az ukrajnai háború 2022. februári kitörése óta. Ukrán források szerint ez idő alatt összesen 3210 ukrán katona és polgári személy tért vissza hazájába orosz hadifogságból. Forrás: MTI/AP/Jevhen Maloletka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háború miatt családok szakadnak szét, kisgyerekek maradnak árván, mostanra pedig már a nők sincsenek biztonságban a kényszersorozás miatt. Ezt mondták azok az ukrán menekültek, akik megtörten nyilatkoztak a Tényeknek. Többen a kényszersorozás elől menekültek egyedül vagy családjukkal Magyarországra. A videóban megrázó és felkavaró képsorok láthatók. 

Brüsszelben mindezek ellenére tovább erőltetik a háború folytatását és el akarják nyomni a békepárti erőket.

Borítókép: Családtagjával beszél telefonon egy orosz hadifogságból kiszabadult ukrán civil, miután egy újabb fogolycsere keretében 71 katona és négy civil különbuszokkal megérkezett az északkelet-ukrajnai Szumi területre (Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.