A háborúpárti buboréknak ki kell pukkadni

Szijjártó Péter: Az elsöprő globális többség békét akar!

Forrás: Facebook2024. 07. 17. 7:05
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2024. június 26. Az újraválasztására pályázó Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bizottság hetenkénti ülése elõtt Brüsszelben 2024. június 26-án. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liberális fősodor olyan erőteljesen nyomja a háborúpárti propagandát, hogy az embereknek Európában vagy akár itt Amerikában az a képzete támadhat, hogy ez a globális vélemény, de ez nincs így. Erről beszélt a közösségi oldalára feltöltött összeállításában a New Yorkban tartózkodó Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter hozzátette: az elsöprő globális többség békét akar. 

A globális többség nagy szimpátiával, érdeklődéssel és nagyrabecsüléssel figyeli a magyar békemisszió törekvéseit. Ennek jegyében egyeztettem Vang Ji kínai külügyminiszterrel. Meg kell többszörözni a béke-erőfeszítéseket, meg kell sokszorozni a diplomáciai erőfeszítéseket

 – nyilatkozata Szijjártó.

A tárcavezető kiemelte: az ENSZ-nek is végre szerepet kell vállalnia, az ENSZ nem bújhat el itt a kényelmes New York-i irodaházban, hanem világosan ki kell állnia a diplomáciai csatornák újbóli megnyitása mellett. 

Úgyhogy itt lenne az ideje annak is, hogy az ENSZ aktivizálja magát, és próbálja tárgyalóasztalhoz ültetni a háborúzó feleket

– tette hozzá a külügyminiszter.

 

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bizottság hetenkénti ülése előtt Brüsszelben 2024. június 26-án (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.