Medvegyev súlyos fenyegetést küldött az ukránoknak a kurszki támadás után

A történtekből komoly tanulságot kell levonni – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

2024. 08. 08. 7:20
Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev 2023. július 14-én a szibériai Orenburg város melletti Tockij katonai gyakorlótérre látogatott.
Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev 2023. július 14-én a szibériai Orenburg város melletti Tockij katonai gyakorlótérre látogatott. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez már nem csak a hivatalos területeink visszaszerzésére és a nácik megbüntetésére irányuló művelet. Lehetséges és szükséges elmenni a még létező Ukrajna területeire. Odesszába, Harkovba, Dnyepropetrovszkba, Nyikolajevbe. Kijevbe és azon túlra. Az ukrán birodalom valamiféle elismert határai értelmében nem lehetnek korlátozások. És erről most már nyíltan, félénkség és diplomáciai pukedli nélkül lehet és kell beszélni. A banderisták terrorista akciójának el kell távolítania minden tabut ettől a témától. Lássa be mindenki, beleértve az angol szemétládákat is: csak akkor hagyjuk abba, ha elfogadhatónak és jövedelmezőnek találjuk” – közölte a volt orosz elnök. Dmitrij Medvegyev együttérzését is kifejezte egyben.

Borítókép: Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev 2023. július 14-én a szibériai Orenburg város melletti Tockij katonai gyakorlótérre látogatott (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.