Oroszország hatalmas drón- és rakétatámadást indított Ukrajna ellen. Legalább három ember meghalt

Rakétákkal és drónokkal indított nagyszabású légitámadást hétfőn hajnalban ukrán területek ellen több hullámban Oroszország – közölték az ukrán hatóságok.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 11:56
Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat által 2024. augusztus 26-án készített és közzétett felvételen kiégett teherautók láthatók egy rakétatámadás helyszínén, egy meg nem nevezett helyen, az ukrajnai Odessza régióban. Orosz drónok és rakéták 2024. augusztus 26-án egy éjszakai sortűzben 15 régiót támadtak Ukrajna-szerte, amely elsősorban az energetikai infrastruktúrát célozta - közölte az ukrán miniszterelnök. Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijevben legalább hét robbanás történt, a támadás miatt a fővárosban részben szünetel az áram- és vízellátás – jelentette be Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon.

Szerhij Popko, Kijev katonai közigazgatásának vezetője ugyancsak a Telegramon a fővárost támadó tíz drón megsemmisítéséről számolt be. Zsitomir, Hmelnyickij, Ternopil és Lviv régiókból is légitámadást jelentettek.
Az ukrán légierő közlése szerint az orosz hadsereg 11 Tu–95-ös nagy hatótávolságú bombázó repülőgépet vetett be, Kinzsal hiperszonikus rakétával is támadták Ukrajnát, és a Fekete-tenger felől is bombáztak ukrán területeket.
Az első jelentések nem számoltak be a két hullámban lezajlott légitámadás okozta károkról, és halálos áldozatokat sem említettek. Viszont az Ukrajna északnyugati részén fekvő Volinyi, a keleti Dnyipropetrovszki és a déli Zaporizzsjai területről egy-egy halottat jelentettek.
A hétfői támadáshullám feltehetően ismét elsősorban Ukrajna energiahálózatát célozta. Az Ukrenergo állami energiaszolgáltató vészleállásokat rendelt el. A légiriadó helyi idő szerint a kora reggeli órákban még érvényben volt.

 

Borítókép: Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat által 2024. augusztus 26-án készített és közzétett felvételen kiégett teherautók láthatók egy rakétatámadás helyszínén, egy meg nem nevezett helyen, az ukrajnai Odessza régióban. Orosz drónok és rakéták 2024. augusztus 26-án egy éjszakai sortűzben 15 régiót támadtak Ukrajna-szerte, amely elsősorban az energetikai infrastruktúrát célozta – közölte az ukrán miniszterelnök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.