Sokan meghaltak a szudáni áradásokban

A vörös-tengeri Port Szudántól negyven kilométerre lévő Arbaat-gát szakadt át.

Forrás: MTI2024. 08. 26. 21:41
Többen meghaltak a szudáni áradásokban
Többen meghaltak a szudáni áradásokban Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Heves esők miatt átszakadt egy gát a Szudán keleti partvidékén fekvő Vörös-tenger államban, az ennek nyomán keletkezett árvíz elöntött lakóházakat, legkevesebb négy ember életét vesztette, és sokan eltűntek – közölte a szudáni egészségügyi minisztérium. A vörös-tengeri Port Szudántól 40 kilométerre lévő Arbaat-gát szakadt át.

A legfrissebb értesülések szerint az ENSZ helyi tisztviselőkre hivatkozva legalább 30 halottról és 20 elmosott településről, házról számolt be, hozzátéve, hogy 50 ezer ember otthona semmisült, vagy rongálódott meg. A világszervezet mindemellett hangsúlyozta, hogy az áldozatok száma a most ismertnél jelentősen magasabb lehet.

Az egészségügyi minisztérium korábban csak négy halottat említett, az eltűntek számáról pedig semmilyen információt nem közölt. Ezzel szemben egy meg nem nevezett helyi tisztségviselő az al-Tagír című szudáni híroldalnak hatvan halálos áldozatról beszélt, a Medameek hírcsatorna pedig a légierőre hivatkozva több száz eltűntről. Információik szerint a tengerparti lakosok közül sokaknak sikerült felmenekülniük a dombtetőkre a víz elől. A helyi vízügyi hivatal vezetője közölte, hogy a gátszakadás súlyos anyagi károkat okozott.

Borítókép: Többen meghaltak a szudáni áradásokban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.