Szánthó Miklós: Egyedül a jobboldal hordozza magában a béke lehetőségét

„A woke maga a kommunizmus, csak újrahasznosított formában” – mondta a lapunknak adott interjúban Szánthó Miklós a jobboldal gyorsreagálású nemzetközi hadtestéről, a Wokebustersről. Az Alapjogokért Központ főigazgatójával az új kezdeményezésről, az olimpiáról és arról is beszélgettünk, hogy a woke és a háborús propaganda között összefüggés van.

2024. 08. 06. 5:05
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A napokban bejelentette, hogy az Alapjogokért Központ elindítja a Wokebusterst, a jobboldal gyorsreagálású nemzetközi hadtestét. Mi hívta életre ezt a kezdeményezést?

– Mi más, mint maga a woke. Elsőre kifejezetten idegenül cseng ez a szó, pedig mi, közép-európaiak nagyon is jól ismerjük: ez maga a kommunizmus, csak a korszellemhez illeszkedő, újracsomagolt formában. Persze, éberséget jelent – Rákosiék is ezt mondták: „éberség, elvtársak, éberség!”. Szocialisták és liberálisok vadházasságának szerelemgyereke ez a woke, csak most osztályharc helyett társadalmi igazságharc, cenzúra helyett politikai korrektség, proletáröntudat-építés helyett érzékenyítés van, de a lényeg ugyanaz: a nyugati, keresztény kultúra eltörlése, a nemzeti lét lebontása, az állami szuverenitás elsorvasztása, a család szétverése. Leninék, Kun Béláék célja is ez volt: támadni az egyházakat, világproletariátust építeni, a gyermeket szembefordítani a szüleivel. Modern köntösben ez ma az úgynevezett eltörléskultúra, műalkotások, intézmények átírása, átnevezése „bűnös” múltjuk miatt; erről szól a döntéshozatal kiszervezése helyi-nemzeti szintről nemzetközi testületek és hálózatok kezébe; és legfőképpen erről szól a genderpropaganda, hiszen az új elvtársak jól tudják, hogy a birodalmi, diktatórikus törekvések gátját mindig is a család képezte. Erkölcsi, politikai, de már egészségügyi kötelesség is nyílt sisakos támadójátékot indítani ezzel az istentelen, hazátlan, gyermekellenes kurzussal szemben. Erről szól a Wokebusters.

– Milyen főbb feladatai lesznek ennek a kommunikációs riadóláncnak, amelyről fogalmaztak már úgy, hogy a konzervatív frontvonal politikai akcióközösége.

– A gyorsreagálású hadtestnek két csapásiránya lesz: egyfelől valóban egy riadólánc, egy korai előrejelző rendszer, amellyel online gyorsan tudjuk mozgósítani a globális térben már összerendezett jobboldali erőket, akiket akár a CPAC Hungaryről, akár a magyar konzervatívok más nemzetközi hálózataiból ismerünk. Ha támadnak minket, fake news hadjáratot indítanak ellenünk, szerveződjünk harcvonalba közösen – vagy proaktívan indítsunk mi ügyeket. Óriási erő rejlik abban – és itt érdemes tanulnunk a liberálisoktól –, ha bejáratott európai, észak- vagy dél-amerikai kapcsolati hálóval rendelkezik egy politikai oldal: egy e-mail, egy telefon, egy gyors személyes találkozó, ahol nem kell Ádámtól és Évától elmagyarázni az adott ügyet – legyen szó akár Magyarország lejáratásáról, közös fellépésről, a szülői jogokat támadó amerikai akciókról vagy épp a spanyol jobboldali sajtó ellehetetlenítéséről. Félszavakból is értjük és támogatjuk egymást. A magyar és más, külföldi jobboldali erők szoros együttműködésének köszönhetően a kapcsolatok már kiépültek, most ezeket kell mozgásba hozni.

– Hogyan működik majd a gyakorlatban a Wokebusters? Tudna mondani erre példát is?

– Az online térnyerésre aktuális példa a wokelimpia ügyében indított petíciónk: az azért mégse járja, hogy férfiak vernek nőket, és ezért még érmet is kaphatnak. De sajnos ez maga a woke, már ott van az olimpia szégyenteljes megnyitóján és a bokszmeccseken is. A riadólánchoz csatlakozhat bárki, akinek elege van a bolsewoke-ok ármánykodásából a cpachungary.com/wokebusters oldalon – megtette ezt már Bárdosi Sándor, Nagy Feró vagy a megafonosok is. Köszönet minden eddigi csatlakozónak ezúton is. Hozzáteszem, az infoáramoltatás és a tapasztalatcsere azért is elengedhetetlen, mert minket itt Magyarországon talán most ütött – szó szerint és átvitt értelemben is – arcon, hogy férfiak mit is keresnek női versenyszámokban, miközben az USA-ban ez sokéves jelenség, ahogy a genderagymosás eredményeként nemváltoztató kezelésnek alávetett gyermekek szüleinek jogfosztása is. Tudnunk kell arról, hol és hogyan ármánykodnak a neomarxisták a világ egyes pontjain, hiszen módszereik hasonlóak, és ha idejekorán értesülünk a boszorkányságaikról, előre fel tudjuk magunkat vértezni. De a kérdésre visszatérve: az online gyakorlatok mellett másfelől természetesen konferenciákat, tréningeket, ifjúsági találkozókat és táborokat is szervezünk majd, hogy minél többen csatlakozzanak az akcióközösséghez.

– A kezdeményezés nagykövete Gavin Wax, a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának elnöke. Miért őt kérte fel erre a feladatra, és mit vár tőle?

– Gavin Wax az USA legrégebbi és legnagyobb republikánus ifjúsági szervezetének a vezetője, annak a normális Amerikának a képviselője, melyre oly sokáig példaként tekintettünk itt a régiónkban: ő lesz a Wokebusters nagykövete és nemzetközi szóvivője. Nem mellesleg Donald Trump embere, ami hatványozott értékkel fog bírni reményeim szerint a novemberi elnökválasztást követően. De a kezdeményezésünk alapjául szolgáló Wokebusters-nyilatkozatot az áprilisi CPAC Hungary fő külföldi előadói mind aláírták, Geert Wilderstől kezdve Santiago Abascalon át olasz, belga, amerikai, izraeli képviselőkig.

– Tehát a Wokebusters várja a csatlakozókat, a kezdeményezés révén egyfajta hálózat is épülhet a világban. Merre kezdené el a terjeszkedést?

– Őszintén szólva mindenfelé, az online jelenlét miatt bárki bárhonnan csatlakozhat, a fókuszban persze a nyugati civilizáció fog állni: a transzatlanti térség, Latin-Amerika, Izrael, Ausztrália. Aktívnak kell lenni, mert az intézményi hatalom még bőven a balliberálisok kezében van, de pozícióikat a migráció vagy a genderőrülettel szembeni természetes ellenérzések azért megtépázták – ezért igyekeznek az identitáspolitikával az egyes országokban belső konfliktusokat kreálni, ahol utána ők léphetnek fel „jóságos bíróként”. A „háborús fordulattal” viszont elszámolták magukat: a háborús propagandától várták ugyanis hegemóniájuk helyreállítását, és a sors fintora, hogy ezzel csak a saját bukásuknak ágyaztak meg. Ebbe az irányba mutat az EP-választás, de a közelgő amerikai voksolás is. A woke és a háborús pszichózis között ugyanis átjárás van: ha politikusok lényeges társadalmi ügyekben évtizedeken át ideológia- és érzelemvezérelt döntéseket hoznak, egy kíméletlen háború esetében sem lesznek képesek a valóság és a józan ész alapján dönteni. A választók pedig egyre inkább látják, hogy ma egyedül a jobboldal hordozza magában a béke lehetőségét.

– Mire gondolt, amikor látta, hogy a 2024. évi nyári olimpiai játékok sokat kritizált nyitórendezvényét nemcsak a kereszténység részéről kritizálták, hanem a muszlim világ is tiltakozott?

– A megnyitót a magyar hajó érkezéséig néztem, aztán elmentem a gyerekeket altatni. Mire visszajöttem, már az Eurovízió ment a tévében – ott égett a retinánkba a szakállas nők képe. Nem csodálkozhatunk sajnos azon, hogy sok kívülállóban erősödik az érzés, miszerint a nyugati világ civilizációs értelemben megérett a hanyatlásra. Mi a Wokebustersszel azon fogunk dolgozni, hogy erre ne kerüljön sor.

– Úgy tűnik, Európa-szerte egyre több ország vált lépést éppen a migráció kapcsán. Hogyan értékeli ezt?

– Van az a mondás nálunk, hogy a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. Ezt láthattuk a migráció kapcsán is és lassan ezt látjuk az orosz agresszió miatt kirobbant ukrajnai háború kapcsán is. Orbán Viktor békemissziója után Zelenszkij beszélt Trumppal, az ukrán külügyminiszter Pekingbe utazott, a NATO hallgat a korábbi csúcsra beharangozott Ukrajna-misszióról, közben a finn elnök, sőt, maga a Zelenszkij is kiejtette azt a száján, hogy tárgyalni kellene az oroszokkal. A mindenkori magyar nagystratégia lényege szerintem, hogy egy nagy birodalom se olvasszon be minket. Világos, hogy ehhez connectivity kell, hogy ne egy blokkal, hanem a világ minél több részével kapcsolódjunk össze. Hogy viszont az összekapcsoltság működjön, béke kell. És most talán az a szerencsés helyzet van, hogy hiába a háborús propagandagépezet, Európa valódi érdeke is a béke, tehát – a történelemben talán kivételes módon – a magyar és összeurópai érdek egybeesik. És ha a háború ügyében a woke-erőknek legalábbis visszavonulót kell fújniuk, az már egy óriáslépés a nyugati civilizáció megmentése felé.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.