Globális woke-ellenes „gyorsreagálású hadtestet” indít az Alapjogokért Központ

A Wokebusters nemzetközi kommunikációs riadólánc, online és offline politikai akcióközösség egyben.

2024. 07. 30. 13:06
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója Fotó: Alapjogokért Központ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ elindítja a Wokebusterst, a jobboldal „gyorsreagálású hadtestét”, amely egy kommunikációs riadólánc, online és offline politikai akcióközösség lesz a nemzetközi térben, például rendezvényekkel, kommunikációval – jelentette be Szánthó Miklós, a központ főigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A Wokebusters egy globális akciócsoport is az antiglobalizmusért.

Szánthó Miklós a sajtótájékoztatón. (Fotó: Alapjogokért Központ)
Szánthó Miklós a sajtótájékoztatón (Forrás: Alapjogokért Központ)

A „liberális, kommunista woke-jelenséggel” szemben ugyanis nemzetközi dimenzióba kell emelni az antiglobalizmust, és a Wokebusters, a connectivity új eleme ezt szolgálja – mutatott rá Szánthó Miklós.

A connectivity, az összekapcsoltság nem csak a geopolitikában része a magyar stratégiának – a világ jobboldali erőit is stratégiai célok mentén kell összeszervezni, és ebben a magyar jobboldal kulcsszerepet játszik

– fogalmazott a főigazgató. 

A woke-isták ugyanúgy támadják Istent, hazát és családot Európában, Észak- vagy éppen Dél-Amerikában. Céljuk egy posztkeresztény, posztnemzeti és a biológia törvényein is túllépő világfalu létrehozása – szögezte le Szánthó Miklós. Szerinte ennek alátámasztására elég a Biblia tanításának gyűlöletbeszédként való minősítésére, az Európa-szerte államilag támogatott Izrael-ellenességre gondolni. Megjegyezte azt is, hogy az EU és a Biden-adminisztráció a gyermekvállalás helyett a migrációban látja a demográfiai probléma megoldásának kulcsát, Soros György nyílt társadalom hálózata pedig a bevándorlást nem megállítani, hanem menedzselni akarja. 

Az Alapjogokért Központ vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a woke-ideológia szerint a békéhez csak és kizárólag a háborún keresztül vezet az út.

A magyar jobboldal szervezőerejét Szánthó Miklós a hazai konzervatív háttérintézmények nemzetközi hálózatépítésével, a CPAC Hungary-vel, a Patriots for Europe megalakításával, valamint a magyar miniszterelnök békemissziójával támasztotta alá.  

A Wokebusters korai jelzőrendszerként fog működni azon veszélyes jelenségek kapcsán, amelyek a progresszív erők ármánykodása miatt felütik a fejüket és vélelmezhető, hogy azokat exportálni akarják. Riadólánc lesz olyan beavatkozások kapcsán, amelyek nyilvánvaló és közvetlen veszéllyel fenyegetnek, legyen szó választási csalásról Dél-Amerikában, a jobboldali média ellehetetlenítéséről Spanyolországban vagy a legdurvább politikai-pénzügyi zsarolásról Magyarország ellen

– mondta Szánthó Miklós.
A gyorsreagálású hadtest kommunikációs tevékenységét rendezvények, konferenciák, workshopok, ifjúsági ösztöndíjak és az őszre tervezett világkörüli Wokebusters-turné egészíti ki, utóbbi Argentínát, Chilét, Spanyolországot, Olaszországot, az Egyesült Államokat és Izraelt is érinti.

A szabadság, a rend és a biztonság nevében megfogadjuk, hogy lecsapoljuk a mocsarat és visszavesszük a Nyugatot

– idézte Szánthó Miklós az idén áprilisi CPAC Hungary-n a felszólalók által aláírt nyilatkozatot. Kitért arra, hogy az idei CPAC Hungary-n „nagy dolgok történtek”: 59 vezető politikus, döntéshozó, képviselők, miniszterek, szenátorok, influenszerek, újságírók látták el kézjegyükkel az idézett „kiáltványt”. A most elindított nemzetközi kommunikációs riadólánchoz, óceánokon átívelő online és offline politikai akcióközösséghez pedig – hívta fel a figyelmet – társulni is lehet, hiszen „a Wokebusters további csatlakozókat bevonva élő információs csomópont és új akciók hírvivője is egyben”.

Gavin Wax, a kezdeményezés nagykövete. (Fotó: Alapjogokért Központ)
Gavin Wax, a kezdeményezés nagykövete (Forrás: Alapjogokért Központ)

Ebben segít majd Gavin Wax, a a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának elnöke, a központ régi barátja, akit a főigazgató arra kért, legyen a kezdeményezés nagykövete. Az akcióközösségnek ilyenformán a „szócsöve” is Gavin Wax, aki arról beszélt, hogy a világ konzervatív ideológiáit szövetségbe kell szervezni, és a Wokebusters egyfajta ellentámadás a baloldali szerveződésekkel szemben. 

Most az olimpián is azt láthatjuk, hogy hagyományos értékeink, normáink ellen lépnek fel

– hívta fel a figyelmet. Gavin Wax szerint a nemzetközi térben gyengébbé válnak azok az oldalak, ideológiák akár az Egyesült Államokban, akár a világ más tájain, „amelyek kizárólag a saját országukra összpontosítanak, és nem keresnek külföldön barátokat, nem keresnek külföldön közös szövetségeseket, partnereket”. Az Egyesült Államokban Donald Trump mögött felsorakozva érhetünk el egységet – hangsúlyozta.

Van egy közös ellenségünk, a baloldal. Ellenük a most induló Wokebusters és más konzervatív mozgalmak összefogása az egyetlen út a választási siker és a tartós béke eléréséhez, különösen Európában, ahol Orbán Viktor miniszterelnök remek munkát végez a béketárgyalások és a békemozgalom élén

– hangsúlyozta, aláhúzva: Magyarország és hazája is hasonló problémákkal szembesül.  

A Wokebusters akcióközösségéhez itt lehet csatlakozni.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója (Forrás: Alapjogokért Központ)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.