Az európai vezető keményen kiosztotta a háborúpárti erőket

A béke mindennél fontosabb. Erről beszélt New Yorkban a balkáni elnök. Alekszandar Vucsics szerb államfő szerint Szerbia nem hajlandó feláldozni a hagyományos értékeit.

2024. 09. 23. 6:57
Egy ukrán rendfenntartó és egy helyi lakos egy lakóépületben keletkezett károkat vizsgálja meg egy 2024. szeptember 21-én végrehajtott rakétatámadást követően (Fotó: AFP)
Egy ukrán rendfenntartó és egy helyi lakos egy lakóépületben keletkezett károkat vizsgálja meg egy 2024. szeptember 21-én végrehajtott rakétatámadást követően (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszandar Vucsics szerb elnök az ENSZ-ben tartott jövőről szóló csúcstalálkozón New Yorkban úgy fogalmazott, hogy ma a béke mindennél fontosabb, de arra senki sem tekint úgy, mint egy igazi értékre. Az államfő azt mondta, hihetetlen, mennyi hazugságot és képmutatást alkalmaznak a nagyhatalmak a kis országok ellen, kihasználva a békét és a nemzetközi jogot.

Nem akarok néhány üres szólamot megismételni, mivel a nemzetközi jog többnyire csak a nagyhatalmakra vonatkozik, és nem a kicsikre

 – mondta Vucsics a csúcstalálkozón. Szerbia elnöke elmondta, hogy nagyon fontos a béke, de azt is, hogy a nagy országok nagyon gyakran a maguk javára használják fel a békét, míg mások sokat veszítenek emiatt.

Szerbia ellenáll a woke-mozgalmaknak. Erről is beszélt az Amerikai Egyesült Államokban az elnök. Vucsics kifejtette: 

Szerbia az európai úton halad, és sok mástól eltérően tiszteletben tartja a nemzetközi jog normáit és előírásait. Szerbia ugyanakkor egy modern ország, magas gazdasági növekedési ütemmel, de az ország nem hajlandó feláldozni hagyományos értékeit.

Aláhúzta: egyensúlyt kell teremteni a nyugati érdekek és a jogállamiság, valamint más országok követelései között, pláne amikor a családokról és a hagyományos értékekről beszélünk.

Az emberi jogok egy dolog, de az emberi jogokkal való visszaélés ütközik néhány hagyományos értékkel, amelyet sok ország nem fogadhat el, különösen, ha családi értékekről van szó. Ezeket az értékeket és hagyományokat Szerbia ápolja

 – hangsúlyozta Vucsics.

Borítókép: Egy ukrán rendfenntartó és egy helyi lakos egy lakóépületben keletkezett károkat vizsgálja meg egy 2024. szeptember 21-én végrehajtott rakétatámadást követően (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.