Diplomáciai botrány Zelenszkij főszereplésével

Kis híján súlyos incidensé fajult a Lengyelország és Ukrajna közötti szóváltás

Forrás: Origo2024. 09. 18. 21:31
Oleksandr Usyk v Tyson Fury - Heavyweight Boxing
RIYADH, SAUDI ARABIA - MAY 19: Oleksandr Usyk of Ukraine beats Tyson Fury (not seen) of United Kingdom to become the undisputed heavyweight champion of the world at Kingdom Arena in Riyadh, Saudi Arabia on May 19, 2024. Mohammed Saad / Anadolu (Photo by Mohammed Saad / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Olekszandr Uszik Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kis híján diplomáciai incidenst okozott, hogy kedden a lengyel rendfenntartók a krakkói repülőtéren megbilincselték Olekszandr Uszikot, Ukrajna nehézsúlyú világbajnok ökölvívóját, majd a sportolót később elengedték, hívta fel rá a figyelmet az Origó. 

Volodimir Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Fotó: NurPhoto via AFP/NurPhoto via AFP/Oleksandr Klymenko/Ukrinform/NurPhoto

Felháborított ez a magatartás egy ukrán állampolgárral és a bajnokunkkal szemben

– közölte Volodimir Zelenszkij kedden közösségi oldalán, hozzátéve, hogy már beszélt a sportolóval a letartóztatása után, és arra utasította a kijevi külügyminisztériumot, hogy vizsgálja ki az esetet.

Kijev közölte, hogy már felvették a diplomáciai kapcsolatot a lengyel hatóságokkal Uszik őrizetbe vétele miatt. „Félreértés történt, de gyorsan megoldódott” – írta Uszik az X-en.

Köszönöm mindenkinek, köszönet az ukrán diplomatáknak a hatékony támogatásért. És tisztelet a lengyel rendőrségnek, amiért a magasságra és a súlyra való tekintet nélkül végezték a kötelességüket

– fogalmazott.

Egy lengyel hírportál Andrzej Wasilewski bokszpromóterre hivatkozva azt írja, Uszik autóval érkezett Krakkóba, hogy felszálljon egy spanyolországi edzőtáborba tartó repülőgépre, de a társát nem engedték felszállni. A bokszbajnok vitatta a döntést, így mindkettőjüket megbilincselték.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.