25 millió dollár gyűlt össze a Helene hurrikán károsultjainak javára

Több tíz millió dollár gyűlt össze az észak- és dél-karolinai hurrikán- és árvízkárosultak javára zenei sztárok által kezdeményezett óriáskoncerten szombaton.

Forrás: MTI2024. 10. 28. 6:28
David Tepper, a Carolina Panthers tulajdonosa, felesége, Nicole, Luke Combs és Eric Church zenészek, Roy Cooper, Észak-Karolina kormányzója és Vic Isel, az Explore Asheville elnök-vezérigazgatója beszél a Bank of America Stadionban megrendezésre kerülő Concert for Carolina sajtótájékoztatón 2024. október 26-án, Charlotte-ban, Észak-Karolinában. Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-karolinai Charlotte futballstadionjában több mint nyolcvanezres közönség előtt megtartott zenei eseménnyel csaknem 25 millió dollárt (mintegy kilencmilliárd forintot) gyűjtöttek össze. 

A koncert kezdeményezője az amerikai countryzene két jól ismert előadója, Luke Combs és Eric Church volt, akiknek a meghívására tucatnyi sztár lépett színpadra, köztük Sheryl Crow és Keith Urban ausztrál countryzenész, valamint Urban felesége, Nicole Kidman színésznő. Eric Church, aki az árvíz által legsúlyosabban sújtott Nyugat-Karolinából származik, közölte, hogy az általa létrehozott jótékonysági szervezet száz otthon felépítését vállalja azoknak, akiknek otthona megsemmisült a szeptember végén és október elején pusztító természeti csapásban.

 A jótékonysági koncerttel egy időben Dolly Parton, a klasszikus countryzene egyik legismertebb amerikai képviselője bejelentette, hogy a érdekeltségébe tartozó szórakoztatóipari és szállodavállalat, a Dollywood egymillió dollárt adományoz a természeti katasztrófák károsultjainak javára. Az előadó korábban saját vagyonából is felajánlott egymillió dollárt. Az Egyesült Államok délkeleti államain szeptember utolsó napjaiban vonult keresztül a Helene hurrikán, amely súlyos árvizekhez vezetett az Appalache-hegység déli részén, településeket öntve el, legkevesebb 230 halálos áldozatot követelve.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.