Horrorvideón a Helene pusztítása

Miután a floridai öböl partjához ért a Helene hurrikán, hatalmas áradásokat okozott Georgia és Carolina államokban, valamint Tennessee-ben, Virginiában és Kentuckyban. Egy közzétett videón az látható, hogy egy család hogyan küzd a házukba betörő árvízzel.

Forrás: Fox News2024. 10. 03. 8:22
Egy otthon maradványai az észak-karolinai Lake Lure-ban 2024. október 2-án, a Helene hurrikán elhaladása után
Egy otthon maradványai az észak-karolinai Lake Lure-ban 2024. október 2-án, a Helene hurrikán elhaladása után Fotó: Allison Joyce Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Helene hurrikán 225 km/h feletti széllel és négy és fél méteres hullámokkal tört be a floridai öböl partjára múlt csütörtök este. A vihar nyomán szinte soha nem látott mennyiségű eső zúdult az érintett térségre halálos áradásokat okozva.

Az eddigi adatok szerint a Helene legalább 128 ember halálát okozta, sokan eltűntek, a közösségeket pedig szinte „letörölte a térképről”, írta a CNN.

Törmelék borítja a tájat a Helene hurrikán árvíze után 2024. október 2-án Asheville-ben, Észak-Karolinában
Törmelék borítja a tájat a Helene hurrikán árvíze után 2024. október 2-án Asheville-ben, Észak-Karolinában (Fotó: Getty Images/AFP/Mario Tama)

A Fox News egy kétségbeesett háztulajdonos félelmetes videóját osztotta meg a Helene által okozott árvíz pusztításáról amely elnyeli az otthonát. Az érintett család mintegy öt órán keresztül a víz fogságában volt, mielőtt kimentették őket.

A biztosítók előzetes becslései szerint a hurrikán által okozott kár mértéke akár a 160 milliárd dollárt is elérheti.

Borítókép: Egy otthon maradványai az észak-karolinai Lake Lure-ban 2024. október 2-án, a Helene hurrikán elhaladása után (Fotó: AFP/Allison Joyce)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.