Oroszország azt állítja, hogy elfoglalt egy újabb falut Kelet-Ukrajnában

Az orosz erők szombaton bejelentették, hogy elfoglaltak egy újabb falut Kelet-Ukrajnában, miközben Kijev arról számolt be, hogy öt civilt öltek meg orosz ágyúzások a déli és keleti területeken.

Forrás: The Moscow Times2024. 10. 06. 17:23
Egy ukrán kommunális munkás kábeleket javít egy találat helyszínén egy faluban a keleti Donyecki területen 2024. október 5-én
Egy ukrán kommunális munkás kábeleket javít egy találat helyszínén egy faluban a keleti Donyecki területen 2024. október 5-én Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az orosz erők „felszabadították Zselannoje Vtoroje települést” Ukrajna Donyeck régiójában, a Zselanne Druge falu orosz nevét használva – számolt be a The Moscow Times. A falu közel van Pokrovszkhoz, ahhoz a logisztikai központhoz, amelyet az ukrán hadsereg fenntart, és amelyet az orosz csapatok előretörése fenyeget.

A donyecki ügyészség szerint két civil, egy 65 éves nő és egy 86 éves férfi halt meg Toreck városában és a Velyka Novoszilka faluban. A Zaporizzsja régióban Ivan Fjodorov kormányzó közölte, hogy két férfit, egy 44 és egy 46 éves korút öltek meg az orosz ágyúzások Mala Tokmachka faluban. A Harkovi régió ügyészei arról számoltak be, hogy egy 49 éves férfi meghalt, amikor az autóját orosz drón találta el.

Szintén szombaton az oroszok által kinevezett hatóságok Gorlivka városában és a Zaporizzsja régióban arról számoltak be, hogy több civilt sebesített meg az ukrán ágyúzás és dróntámadások.

Oroszország 2022 februárjában indította el offenzíváját Ukrajna ellen, és jelenleg az ország 18 százalékát tartja megszállás alatt. A 2022-es sorozatos kudarcok után az orosz erők nagyrészt megtartották pozícióikat 2023-ban, és 2024-ben is előretörtek a gyakran technikai és létszámbeli hátrányban lévő ukrán erőkkel szemben.

Borítókép: Egy ukrán kommunális munkás kábeleket javít egy lövés helyszínén egy faluban a keleti Donyecki területen 2024. október 5-én (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.