A jogvédő szervezetet nem érdekli az üldözött keresztények sorsa

A Human Rights Watch (HRW) nevű civil jogvédő szervezet nem foglakozik azzal, hogy jelenleg a keresztény a legüldözöttebb vallás a világon – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 06. 29. 8:18
The Wider Image: Portugal's dying villages
Templomtorony Portugáliában. A kereszténység Európa lelke Fotó: REUTERS/Rafael Marchante
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azbej Tristan arra reagált így, hogy Kenneth Roth, a HRW ügyvezető igazgatója egy nemrégiben az EUobserveren megjelent levélben bírálta Magyarországot.

Az államtitkár elmondta, a Soros Györgyhöz köthető szervezet és a hozzá hasonlóak „igencsak szelektív, személyválogató”, hogy kiknek nyújtanak segítséget; például „migráns hátterű” terrortámadások áldozatai mellett sosem szólaltak fel, ugyanakkor arról sem ejtenek egy szót sem, hogy jelenleg több mint 200 millió keresztény ember szenved a világon az üldöztetéstől.

Hozzátette, az atrocitások, amiket keresztények ellen követnek el a diszkriminációtól a népirtásig terjednek, s csak tavaly több mint 3000 olyan esetről tudnak, amikor keresztényeket gyilkoltak meg a hitük miatt.

„Mégis minden mással foglalkoznak ezek a szervezetek, de például, amikor mi egy nemzetközi emberjogi fórumon megpróbáljuk erre felhívni a figyelmet, felkérni más kormányokat, szervezeteket, hogy ők is álljanak ki az üldözött keresztények mellett, akkor nemhogy nem támogatják ezeket a kezdeményezéseket, hanem kétségbe is vonják azokat, eltagadják ártatlan emberek millióinak a szenvedését” – fogalmazott Azbej Tristan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.