A német belügyminiszter megvonná a menedékjogot a hazájukba látogató szíriaiaktól

Megvonná a menedékjogot a hazájukba látogató szíriai állampolgároktól Horst Seehofer német belügyminiszter.

Forrás: MTI2019. 08. 19. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus hétfői német beszámolók szerint hangsúlyozta, hogy „aki szíriai menekültként rendszeresen Szíriában tölti a szabadságát, nem hivatkozhat komolyan arra, hogy Szíriában üldözik”.

„Az ilyen emberektől meg kell vonni a menedékjogot” – szögezte Horst Seehofer.

Elmondta, hogy a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) felülvizsgálja valamennyi szíriai állampolgár jogállását, akikről kiderül, hogy a hazájukban jártak.

A tárcánál szoros figyelemmel követik a szíriai fejleményeket, és a közel-keleti arab országba irányuló kitoloncolásokat is végrehajtanak, ha a körülmények ezt megengedik – idézte a német sajtó a miniszternek a Bild am Sonntag című lapnak adott nyilatkozatát.

A BAMF kimutatása szerint a 2015-ben elmélyült nemzetközi migrációs válság kezdete óta nagyjából 550 ezer szíriai állampolgár nyújtott be menedékjog iránti kérelmet a hivatalnál. Legnagyobb részük Németországban maradásra feljogosító menedékjogi státuszt szerzett.

A BAMF az idén tavasszal frissítette a 2011 óta polgárháború sújtotta Szíriáról szóló országjelentését, megállapítása szerint nincs már az ország teljes területére kiterjedő fegyveres konfliktus, összecsapások már csak néhány régióban vannak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.