Az uniós intézményekben is megjelent a vírus

2020. 03. 04. 17:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU brüsszeli központjában is felütötte a fejét a vírus. Időközben megerősített források szerint az uniós intézmények két alkalmazottját is koronavírussal kezelik. Egyikük az Európai Védelmi Ügynökség, másikuk az Európai Tanács alkalmazottja. A tanácsi megbetegedés nem érinti az épp az uniós tanács égisze alatt az épületegyüttesben tárgyaló tagállami belügyminisztereket, tudatta az EU.

Az uniós intézmények közül eddig csak az Európai Parlament (EP) vezetett be korlátozó intézkedéseket a járványhelyzet nyomán: itt felfüggesztették a látogatók beengedését az intézménybe. Holnap reggel születik döntés arról, hogy a jövő heti strasbourgi EP-ülést valóban Franciaországban rendezik-e. A héten több képviselő is jelezte az EP-t elnöklő David Sassoli felé, hogy jelenleg nem a legjobb ötlet több száz alkalmazottat Brüsszelből Strasbourgba utaztatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.