Bill Gates szerint át kellene térni a szintetikus húsra

A Microsoft alapítója, aki 2021 januárjára az Egyesült Államok legnagyobb termőföld-tulajdonosa lett, egy interjúban arról beszélt, a gazdag országoknak át kell térnie a szintetikus marhahús fogyasztására a klímavédelem érdekében – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 02. 22. 14:54
GATES, Bill
Davos, 2019. január 22. Bill Gates, a Microsoft amerikai szoftvergyártó cég alapító elnöke a Világgazdasági Fórum 49. davosi találkozójának nyitónapján, 2019. január 22-én. A névadó svájci nonprofit alapítvány szervezte négynapos tanácskozáson a világ vezetõ politikai, társadalmi és gazdasági döntéshozói a legégetõbb globális kérdéseket vitatják meg, illetve határozzák meg a jövõre vonatkozó legfontosabb feladatokat. MTI/EPA-KEYSTONE/Gian Ehrenzeller Fotó: Gian Ehrenzeller
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Úgy gondolom, hogy minden gazdag országnak át kell térnie a 100 százalékban szintetikus marhahús fogyasztására. Meg lehet szokni az ízkülönbséget”

- jelentette ki Bill Gates a MIT Technology Rewiev lapnak adott interjújában a környezetvédelem kapcsán.

A marhahús helyettesítését szintetikus és növényi alapú húsokkal már régóta szorgalmazzák környezetvédők a kibocsátás csökkentése érdekében. Amellett, hogy Bill Gates az elmúlt években többször is felszólalt a klímavédelem és a fenntartható mezőgazdaság mellett, 2021 januárjára ő lett az Egyesült Államok legnagyobb termőföld-tulajdonosa is. Jelenleg kb. 98 000 hektár mezőgazdasági földterülettel rendelkezik az Egyesült Államokban.

A legnagyobb egyéni földtulajdonosok között egyébként a lista élén áll John Malone médiamágnás, a Liberty Media vezetője, aki több mint 890 ezer hektárnyi tanyával és erdővel rendelkezik, valamint a CNN alapítója, Ted Turner, aki több mint 809 ezer hektár ranch-földterülettel rendelkezik – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.