Csupán egy új fertőzöttet azonosítottak Lettországban

A balti államban eddig 1009-en fertőződtek meg, 662-en meggyógyultak, 19-en elhunytak.

Forrás: MTI2020. 05. 18. 14:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lettországban mindössze egy koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az utóbbi egy napban, így számuk 1009-re növekedett – közölte hétfőn a lett Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CPKZ).

„Az utóbbi 24 órában 718 Covid-19-gyanús esetben végeztek tesztet, amely egy embernél bizonyult pozitívnak. Lettországban eddig 89 123 koronavírus-gyanús esetben végeztek el tesztet, 1009-en fertőződtek meg, 662-en meggyógyultak, 19-en elhunytak” – ismertette legfrissebb összesítését a hatóság Twitter-oldalán. A tájékoztatás szerint 28 beteg szorul kórházi kezelésre, három páciens állapota súlyos.

A LETA helyi hírügynökség a CPKZ-re hivatkozva közölte, hogy a múlt héten 26 százalékkal több fertőzöttet regisztráltak, mint az azt megelőző héten. Május 4. és 10. között ötven fertőzöttet azonosítottak, míg a május 11-i héten számuk 63 volt.

A csaknem kétmillió lakosú Lettország május 7-én az egészségügyi veszélyhelyzet június 9-ig történő meghosszabbításáról döntött, párhuzamosan azonban jelentős enyhítéseket eszközölt a járványügyi helyzetre tekintettel bevezetett szigorításokon. Május 12-től engedélyezték a legfeljebb 25 fős gyülekezéseket a köztereken, a kisebb rendezvények megtartását, a bevásárlóközpontok hétvégi és ünnepnapi nyitva tartását, illetve a kültéri sportolást is az egészségügyi óvintézkedések betartásával. A közösségi közlekedési eszközökön mindemellett továbbra is kötelező a maszk viselése.

Az egymáshoz szoros gazdasági szállakkal fűződő Észtország, Lettország és Litvánia pénteken megnyitotta a koronavírus-járvány miatt korábban lezárt közös határait, létrehozva ezzel Európa első utazási „buborékját”.

A 2,8 millió lakosú Litvániában eddig 1547 fertőzöttet jelentettek, akik közül 59-en elhunytak a kórban. Az 1,3 millió lakosú Észtországban 1789 az azonosított fertőzöttek száma, a járvány 64 ember életét követelte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.