Földcsuszamlás temetett be több tucatnyi házat Kínában, több halálos áldozat is van

Földcsuszamlás temetett maga alá 21 házat a Kína délnyugati részén fekvő Kujcsou tartomány Liupansuj városában – tette közzé internetes oldalán a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna a helyi hatóságok közlésére hivatkozva; a helyi sajtó szerint a halálos áldozatok száma szerda délelőttig 11-re nőtt.

Forrás: MTI2019. 07. 24. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Guiyang Daily című helyi lap információi szerint a kedd este történt természeti csapás helyszínéről eddig 11 túlélőt sikerült kimenteni az odavezényelt mentőalakulatoknak.

Folytatják a kutatást a törmelék alá szorult emberek után, akiknek a számát 34-re teszik.

A lap közölte: mintegy kétmillió köbméternyi föld zúdult a város völgyben fekvő részére, ahol 27 lakóépület van, összesen 77 lakossal.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése szerint a tartomány egy másik településén egy építési területen is földcsuszamlás történt kedd délután, ott egyelőre egy halottat találtak, de további hat eltűnt után még kutatnak.

A szubtrópusi monszun éghajlatú tartományt az elmúlt időszakban heves esőzések sújtották, aminek következtében több helyen áradások alakultak ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.