Gyerek robbantotta fel magát egy afganisztáni esküvőn

Tizenhárom éves gyerek robbantotta fel magát a kelet-afganisztáni Nangarhar tartományban egy esküvőn pénteken, a merényletnek legalább öt halottja és több mint negyven sebesültje van – közölték helyi hatósági források.

Forrás: MTI2019. 07. 12. 11:21
null
Kabul, 2018. augusztus 21. Füst száll a magasba az afgán fõváros, Kabul diplomáciai negyede felõl, amelyet vélhetõleg tálib felkelõk rakétákkal lõttek 2018. augusztus 21-én, miközben Asraf Gáni elnök a muszlim áldozati ünnep (íd al-adha) kezdetének alkalmából élõben közvetített televíziós beszédét mondta az elnöki palotában. Áldozatokról egyelõre nem érkezett hír. (MTI/EPA/Dzsavád Dzsalali) Fotó: Dzsavád Dzsalali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi források szerint az esküvőt egy kormánybarát milícia parancsnokának a családjában tartották.

A merényletet egyelőre senki nem vállalta magára, a kormányellenes, szélsőséges tálibok tagadták, hogy ők lettek volna az elkövetők.

A pakisztáni határhoz közeli Nangarharban több szélsőséges iszlamista fegyveres csoport is aktív, itt található az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik központja is.

A merényletet néhány nappal a Dohában tartott afgánközi békekonferencia után hajtották végre, amelyen az afgán kormány delegációja, a tálib küldöttség és afgán civil és politikai szereplők vettek részt. A kétnapos tárgyalás végén elfogadott nyilatkozat értelmében a felek a jövőben nem indítanak támadásokat vallási központok, iskolák, kórházak, oktatási központok, piacok, gátak és munkahelyek ellen, hogy nullára csökkentsék a civil áldozatok számát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.