Gyorsreagálású határmenti beavatkozást végez a Frontex

A Görögországban jelentkező rendkívüli körülmények között az EU elsődleges feladata a rend biztosítása a külső határokon – jelentette ki Margarítisz Szkínász uniós biztos.

Forrás: MTI2020. 03. 04. 16:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Görögországban jelentkező rendkívüli körülmények között az Európai Unió elsődleges feladata a rend biztosítása a külső határokon – jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos Brüsszelben, az Európai Bizottság görögországi migrációs helyzet okán tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján szerdán.

Szkínász aláhúzta, az uniós külső határa védelmének nehéz feladata nemcsak Görögországot terheli, az egész Európa felelőssége.

„Egyértelműen meg kell mutatnunk, hogy az Európai Unió minden erejével és támogatásával a migrációs nyomásnak kitett tagállamok mögött áll” – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) gyorsreagálású határmenti beavatkozást végez, segítséget nyújt a nemzetközi védelemre nem jogosultak visszatérésében, az Európai Bizottság pedig 700 millió eurós pénzügyi támogatás nyújt Görögországnak a határőrizettel és migrációval összefüggő feladatai támogatására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.