Hidvéghi Balázst választotta az EPP az Europol ellenőrzését végző parlamenti csoportba

A fideszes európai parlamenti képviselő megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában.

Forrás: MTI2021. 01. 27. 11:07
null
A politikus úgy véli, a Matteo Salvini-féle Ligának helye kellene hogy legyen a jobbközép pártcsaládban Forrás: Európai Parlament

A fideszes európai parlamenti képviselő megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában.

Az Európai Néppárt Hidvéghi Balázst, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőjét delegálta a Bűnüldözési Együttműködés Európai Uniós Ügynöksége (Europol) ellenőrzésért felelős, közös parlamenti ellenőrző csoportba – közölte kedden a képviselő irodája.

A politikus nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a csoport munkájában, hiszen, mint fogalmazott, az Europol tevékenysége a biztonságos Európa megteremtését szolgálja.

„Egy olyan intézményről van szó, amelynek megfelelő működése minden európai polgár érdeke. Elengedhetetlen ezért, hogy a megfelelő támogatáshoz alapos ellenőrzés is társuljon, és hogy az ügynökség a munkáját a vonatkozó jogszabályok mentén és jogi keretek között folytassa”

– írta Hidvéghi Balázs. Az Europol politikai ellenőrzését a nemzeti parlamentek az Európai Parlamenttel együtt végzik egy közös ellenőrző csoporton keresztül. Az ellenőrzés az Europol által folytatott tevékenységekre terjed ki, beleértve azok alapvető jogokra gyakorolt hatását is.

Az ügynökség az uniós rendőri együttműködés legfontosabb intézménye, amely segíti a tagállami bűnüldöző hatóságok együttműködését a súlyos bűncselekmények, a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben. Feladata a tagállamok bűnüldöző hatóságainak támogatása, amelyet elsősorban adatgyűjtéssel, elemzésekkel, információcserével és a koordináció eszközeivel végez.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.