Hillary Clinton megdöbbentő dolgot üzent Joe Bidennek

A választás éjszakáján Joe Bidennek, a demokraták elnökjelöltjének „semmiképpen nem szabad elismernie” a vereségét – tanácsolja Hillary Clinton, volt külügyminiszter, a demokraták 2016-os elnökjelöltje egy politikával foglalkozó televíziós show-műsorban, amelyből kedden hoztak nyilvánosságra részleteket.

2020. 08. 25. 22:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Circus című műsorban Clinton azt hangoztatta: az őszi választások eredménye kicsiny Trump-előnyt hozhat, de Bidennek semmilyen körülmények között nem szabad ezt elismernie, mert a levélszavazás miatt az eredmények pontos megállapítása „el fog húzódni”.

Clinton hozzáfűzte: abban hisz, hogy a végén Joe Biden nyeri az elnökválasztást, legalábbis abban az esetben, ha a demokraták „annyira összpontosítják erejüket és fáradhatatlanok, mint a másik oldal”.

A volt elnökjelölt úgy vélte, hogy a republikánusoknak „több forgatókönyvük van”. Az egyik szerinte az, hogy „összezavarják a levélben küldött voksokat, mert így azt remélik, hogy előnyre tesznek szert az elektori testületben a választás napján”.

Clinton leszögezte: a demokratáknak erőteljes jogi háttérre lesz szükségük, de tudomása szerint a Biden-kampány már dolgozik is ezen. Joe Biden kampánya nemrégiben azt jelentette be, hogy eddig mintegy 600 jogászt szerződtettek a választási eredmények „felügyeletére”.

A Biden-kampány szóvivője újságírói megkeresésre sem kívánta kommentálni Clinton szavait. A levélszavazás megosztja az amerikai politikai és közéletet. A demokrata politikusok a koronavírus-járványra hivatkozva ezt szorgalmazzák, míg Donald Trump amerikai elnök és a republikánusok többsége azt hangsúlyozza, hogy a levélszavazás csalásokra ad alkalmat.

Trump a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciójának első napján, hétfőn, úgy fogalmazott a Charlotte városában mondott beszédében, hogy a demokraták „a Covidot használják fel a választások ellopására”. Mint fogalmazott: „a Covidot használják fel arra, hogy elcsalják az amerikai néptől, mindenkitől, a tisztességes és szabad választásokat. Ezt nem tehetjük meg”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.