Július végére oltanák be a teljes brit felnőtt lakosságot

Továbbra is folyamatosan és meredeken csökken az új fertőződések és a halálozások száma.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 28. 19:55
JOHNSON, Boris
Accrington, 2021. február 25. Boris Johnson brit miniszterelnök (j) tanulókkal beszél az angliai Accrington egyik iskolájában 2021. február 25-én. Angliában a nyitási terv elsõ lépéseként, március 8-án megindulhat a tanítás az összes iskolában. A középiskolás diákokat hetente kétszer koronavírus-szûrésnek fogják alávetni. MTI/AP/AFP pool/Anthony Devlin Fotó: Anthony Devlin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Meghaladta a húszmilliót a koronavírus ellen beadott oltások száma Nagy-Britanniában – jelentette be vasárnap Matt Hancock brit egészségügyi miniszter. Hancock a Twitteren közzétett videóüzenetében az egész ország számára nagyszerű vívmánynak nevezte az eredményt. Kijelentette: egyre nagyobb biztonsággal állítható, hogy a koronavírus elleni oltás védelmet nyújt az egyénnek és a közösségeknek, és mindenkinek kiutat kínál a koronavírus-járványból. A miniszter kérte, hogy mindenki, akit behívnak oltásra, éljen a lehetőséggel, és oltassa be magát. Hancock szerint még hosszú az út a válság végéig, de az ország most már nagy léptekkel halad ezen az úton.

A brit kormány célkitűzése az, hogy július végére a teljes brit felnőtt lakosság – hozzávetőleg 53 millió ember – megkapja a koronavírus elleni oltást. Az egészségügyi minisztérium vasárnap esti részletes beszámolója szerint eddig 20 089 551-en kapták meg az oltás első dózisát, a második adagot 796 132 embernek adták be.

Boris Johnson brit miniszterelnök tanulókkal beszélget az angliai Accrington egyik iskolájában 2021. február 25-én. Angliában a nyitási terv első lépéseként március 8-án megindulhat a tanítás az összes iskolában
Fotó: MTI/AP/AFP pool/Anthony Devlin

A vasárnap ismertetett új adatok szerint mindeközben továbbra is folyamatosan és meredeken csökken az új fertőződések, a koronavírus-fertőzés okozta Covid–19-betegség miatt újonnan kórházi kezelésre szorulók és a halálozások száma Nagy-Britanniában. A brit egészségügyi minisztérium közölte: a vasárnap zárult egy hétben 61 045 koronavírus-fertőzést azonosítottak szűrővizsgálatokkal, 16 387 esettel, azaz 21,2 százalékkal kevesebbet, mint egy héttel korábban. A csökkenés ütemét mutatja, hogy az év elején voltak időszakok, amikor naponta szűrtek ki hatvanezernél több új koronavírus-fertőzést. A kimutatott új fertőzések heti száma azzal együtt is csökkent, hogy a vizsgált héten 21,1 százalékkal több koronavírus-szűrést végeztek országszerte, mint az előző héten. Az elmúlt egy hétben 8460 beteget kellett kórházba szállítani, 2406 fővel, azaz 22,1 százalékkal kevesebbet, mint az egy héttel korábbi azonos időszakban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.