Késeléses támadás egy szlovák iskolában, két halott, öt sebesült

A támadót agyonlőtték, indítékai nem ismertek.

Magyar Nemzet
2020. 06. 11. 18:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadó betörte az ajtót és be akart hatolni. Az igazgatóhelyettes próbálta útját állni, de a támadó halálosan megsebesítette. Ezután berontott az első, útjába eső osztályterembe és megtámadta a tanítónőt és két gyereket – ezekkel a szavakkal festette le Milan Lučanský szlovák országos rendőrfőkapitány a Ma7.sk beszámolója szerint a mai iskolai ámokfutást Ruttkában (Vrútky). A késes iskolai támadásban ketten veszítették életüket, egyikük az ellenálló igazgató-helyettes. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a második az elkövető-e, akivel a kiérkező rendőrök végeztek. A támadó öt másik embert, köztük két gyermeket is megsebesített. A tanítónő súlyos szúrt sérülést szenvedett, az intenzív osztályon ápolják, egy kisfiút és egy kislányt ugyancsak szúrt sérülésekkel szállítottak kórházba.

A település polgármestere és a hatóságok egyaránt megerősítették, hogy az alapiskola egykori diákja, egy 22 esztendős turócszentmártoni férfi támadt késsel a személyzetre. Feltételezik azt is, hogy valamilyen drog befolyása alatt állt, továbbá állítólag pszichés problémákkal küzdött, de a városvezető szerint az iskolában nem volt vele különösebb gond. Indítékról, valamilyen korábbi sérelem megtorlásáról azonban nem tudnak, a gyilkosság motivációját a nyomozásnak kell feltárnia. A rendőrség szerint a tettes egyedül volt, de biztonságképpen a helyszínen maradtak.

A Ma7.sk felvidéki magyar hetilap hírportálja úgy tudja, a megpattanó lövedékek két rendőrt is megsebesítettek, sérüléseik nem életveszélyesek, de műtétre szorulnak. – A rendelkezésre álló információk szerint néhány golyó visszapattant. Figyelembe kell venni, hogy specifikus helyzetről van szó, a rendőröket kiképzik erre – idézte a portál a rendőrkapitányt. Ettől függetlenül a törvényeknek megfelelően vizsgálják azt is, hogy jogszerűen használták-e a fegyvert.

– A beavatkozás indokolt volt, és azt hiszem, hogy – ahogy azt az országos rendőrfőkapitány is elmondta – annak megfelelően jártak el, ahogyan az ilyen helyzetekre a rendőröket felkészítik – nyilatkozta Roman Mikulec belügyminiszter is. Hozzátéve, nagyra becsüli, hogy megőrizték hidegvérüket, mert már látta az esetről készült videófelvételeket, melyek alapján egyértelműen veszélyben forgott a rendőrök élete, és nem voltak könnyű helyzetben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.