Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az Egyesült Államok újabb szankciókkal sújtotta az Oroszország és Észak-Korea közötti fegyverkereskedelmet elősegítő vállalkozásokat és személyeket

Az Egyesült Államok újabb büntetőintézkedéssel sújtott több orosz illetőségű vállalkozást és magánszemélyt csütörtökön az orosz és észak-koreai fegyverkereskedelem elősegítése miatt.

Forrás: MTI2024. 05. 17. 5:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint a szankciók olyan oroszországi székhelyű szereplőket érintenek, akik részt vettek katonai felszerelések és alkatrészek szállításában a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság és Oroszország között, ezzel megsértve az ENSZ Észak-Koreára vonatkozó fegyverembargóját.

Az amerikai álláspont szerint Oroszország egyre nagyobb mértékben rászorul az Észak-Koreából származó hadianyagra az ukrajnai háborújához, az orosz katonaság pedig már több tucat észak-koreai ballisztikus rakétát lőtt ki ukrajnai célpontokra.

A csütörtökön hozott újabb büntetőintézkedések építenek az orosz és észak-koreai katonai kapcsolatok erősítése nyomán hozott korábbi amerikai szankciókra, amelyek megnehezítik a büntetés alá vont vállalkozások és magánszemélyek üzleti tevékenységét.

Borítókép: Fehér Ház Washingtonban (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.