Lövöldözés volt egy észak-kaliforniai fokhagymafesztiválon

Lövöldözés volt vasárnap egy észak-kaliforniai fokhagymafesztiválon, a legfrissebb hírügynökségi jelentések szerint három ember meghalt, és tizenketten megsebesültek.

Forrás: MTI2019. 07. 29. 6:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lövöldözés – amely részletei sok tekintetben még nem tisztázottak – az észak-kaliforniai Gilroyban rendezett idei háromnapos fokhagymafesztiválon történt az esti órákban.

Hírügynökségek és hírtelevíziók egyelőre csak a rendezvény résztvevőire, illetve a közösségi médiában megjelent felvételekre hagyatkozva számolnak be a történtekről. A közlések szerint lövések dördültek el, és hatalmas pánik tört ki, az emberek fejvesztve menekültek.

A CNN hírtelevíziónak a rendfenntartó szervek egyik illetékese megerősítette, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei vizsgálják az ügyet. Rendőrök, tűzoltók és a mentőszolgálat emberei érkeztek a helyszínre.

Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetében azt írta, hogy a lövöldözőt még nem fogták el.

A San Franciscótól mintegy 180 kilométerre északra fekvő Gilroyban minden évben megrendezik a háromnapos fokhagymafesztivált, élelmiszer-bemutatókat, főzőversenyeket és zenés rendezvényeket tartanak. Évente százezernél több embere keresi fel a rendezvényt.

Nőtt az észak-kaliforniai lövöldözés áldozatainak száma, az elkövető is meghalt

A rendőrfőnök szerint az elkövető valószínűleg átvágta magát egy kerítésen, hogy behatolhasson a fesztivál területére. A vendégek fémdetektorokkal felszerelt ellenőrzőpontokon keresztül juthattak csak be a helyszínre.

A tettes fegyverével lövöldözni kezdett, mire hatalmas pánik tört ki, és az emberek fejvesztve menekülni kezdtek. A rendőrök egy percen belül válaszoltak a támadásra, és végeztek a férfival. Smithee elmondta: szemtanúk beszámolója alapján lehet, hogy a fegyveresnek egy bűntársa is van. A hatóságok nagy erőkkel keresik őt. Egyelőre nem világos, hogy ez a második személy is lőtt, vagy csak segítette az elkövetőt valamilyen módon – mondta a rendőrfőnök.

„A tanúvallomások alapján úgy véljük, hogy valamilyen módon egy másik személynek is része volt a merényletben, de még nem tudjuk, hogy miképpen” – jelentette ki Smithee, hozzátéve, hogy egyelőre nem tud további részleteket közölni a halott merénylőről vagy az áldozatokról.

A CNN hírtelevíziónak a rendfenntartó szervek egyik illetékese megerősítette, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei vizsgálják az ügyet. Rendőrök, tűzoltók és a mentőszolgálat emberei érkeztek a helyszínre.

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó borzalmasnak nevezte a történteket.

„Ma éjszaka Kalifornia Gilroy mellett áll” – írta a Twitteren. „Kormányom figyelemmel kíséri a helyzetet.”

A San Franciscótól mintegy 180 kilométerre északra fekvő Gilroyban minden évben megrendezik a háromnapos fokhagymafesztivált, élelmiszer-bemutatókat, főzőversenyeket és zenés rendezvényeket tartanak. Évente százezernél több ember keresi fel a rendezvényt.

Az Egyesült Államokban gyakoriak a hasonló lövöldözések. A fegyverbirtokláshoz való jogot az amerikai alkotmány második kiegészítése biztosítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.