Migránsokkal fenyegetőzik a török elnök

Adjanak nekünk támogatást, és akkor 30 km-es mélységben nekilátunk házakat építeni, így emberi körülményeket tudunk biztosítani Szíriában. Vagy ez lesz, vagy megnyitjuk a kapukat – mondta Erdogan.

Munkatársunktól
2019. 09. 06. 10:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törökország egymillió szíriai visszatelepítését tervezi az ország északi részén létrehozandó biztonsági övezetbe, és ha nem kap hozzá megfelelő nemzetközi segítséget, különösen az EU-tól, akkor megnyitja az utat a migránsok előtt Euró­pa felé – jelentette ki csütörtökön Recep Tayyip Erdogan török elnök.

– Adjanak nekünk logisztikai támogatást, és akkor harminc kilométeres mélységben nekilátunk házakat építeni Észak-Szíriában. Így emberi körülményeket tudunk biztosítani. Vagy ez lesz, vagy megnyitjuk a kapukat. Vagy megkapjuk a támogatást, vagy nem tudjuk egyedül viselni ezt a terhet. Nem kaptunk segítséget a nemzetközi közösségtől, különösen az uniótól – hangoztatta az MTI szerint. Törökország egy 2016-os megállapodásban azt ígérte, több milliárd eurós segélyért cserébe segít megfékezni az EU felé tartó menekültáradatot.

Az országban mintegy négymillió menekült él, akik közül 3,6 millió szíriai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.