Művészeti árverésen gyűjtöttek pénzt a francia ápolóknak

Forrás: MTI2020. 04. 07. 18:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy párizsi művészeti árverésen 2,4 millió euró (865 millió forint) gyűlt össze a koronavírusos betegekkel foglalkozó francia ápolók támogatására.

Összesen 370 kikiáltási tárgyat adtak el – közölte a párizsi Piasa aukciósház kedden. A legdrágább tárgy, Claire Tabouret kortárs francia művész Les Débutantes című festménye volt, amely 207 ezer euróért (74,5 millió forintért) kelt el.

Az eladott alkotások között volt Yves Klein L'Esclave de Michel-Ange című műve, amely 56 ezer eurót (20 millió forintot) ért új tulajdonosának. A belga Berlinde de Bruyckere egyik viaszszobra 32 ezer euróért (11,5 millió forintért) cserélt gazdát a múlt hét végén tartott jótékonysági aukción.

Az eladásra kínált alkotások galériatulajdonosok, művészek, dizájnerek és építészek adományai voltak. A bevételt a #ProtegeTonSoignant (védd az ápolódat) elnevezésű kollektíva kapja, mely többek között a kórházak számára szükséges anyagok megvásárlásával és szétosztásával foglalkozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.