Naponta több tucat embert küld vissza Görögország Törökországba

Az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodás értelmében az EU az összes olyan migránst visszaküldheti Törökországba, aki illegálisan lépett uniós területre.

Forrás: MTI2020. 01. 27. 22:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta először naponta több tucat illegális bevándorlót küld vissza Görögország Törökországba – mondta el hétfőn Adonisz Georgiadisz görög miniszterelnök-helyettes.

„Az utóbbi időben naponta nagyjából 30 menedékkérőt fordítottunk vissza Törökországba, amely visszafogadta őket. Ezzel Görögország azt a január 1. óta hatályos új törvényt ülteti át a gyakorlatba, amelynek célja, hogy felgyorsítsák a menedékkérelmek elbírálási folyamatát” – mondta Georgiadisz.

Az új jogszabály értelmében, ha valakinek elutasítják az első menedékkérelmét, akkor újabb kérvényt csak jogi szakvélemény kíséretében nyújthat be. Korábban egy egyszerű formanyomtatvánnyal a migránsok maguk tudtak ismételt kérelmeket leadni, és ezzel hónapokkal, egyes esetekben akár évekkel is meghosszabbíthatták az elbírálási folyamatot.

Az Európai Unió és Törökország közötti menekültügyi megállapodás értelmében az EU az összes olyan migránst visszaküldheti Törökországba, aki illegálisan lépett uniós területre. Annak ellenére, hogy sok embert már elszállítottak más táborokba a görög szárazföldre, illetve többeket visszatoloncoltak Törökországba, a görög szigeteken létrehozott migránstáborok továbbra is rendkívül túlzsúfoltak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.