Olyan maszkot fejlesztettek ki, amelyik önmagát fertőtleníti

A kutatók a maszk prototípusát egy egyszerű mobiltelefon-töltőről működtették.

Forrás: MTI2020. 05. 25. 17:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izraeli kutatók innovatív koronavírus elleni arcmaszkot fejlesztettek, amely képes önmagát fertőtleníteni – közölte az Izraeli Műszaki Egyetem (Technion).

A haifai székhelyű egyetem kutatói által készített maszk belsejébe szénrostréteget vittek be, amelyet egyenletesen eloszlattak szerte a maszkban.

A fertőtlenítés a szénrostrétegben keletkező hőn alapul: a maszkot kétamperes árammal melegítik fel, a felmelegített maszk pedig megsemmisíti a vírusokat, amelyek a nap folyamán halmozódtak fel rajta, és már készen is áll az újabb használatra.

A kutatók a maszk prototípusát egy egyszerű mobiltelefon-töltőről működtették.

A Technion szerint az ilyen hatékony és innovatív maszk segítheti az országokat a maszkhiány leküzdésében a koronavírus-járvány idején.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.