Saját űrállomást hoz létre Spanyolország

Új jobbközép párt alakult Olaszországban; nem oltják be a francia labdarúgó-válogatottat a labdarúgó Európa-bajnokság közben. Halállal fenyegette a strasbourgi zsinagóga előtti járókelőket az antiszemita algériai migráns; Spanyolország saját űrállomást hoz létre.

Forrás: Magyar Nemzet2021. 05. 28. 12:46
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bátorság, Itália! néven új jobbközép párt alakult Olaszországban

Liguria kormányzója, Giovanni Toti csütörtökön hivatalosan is bejelentette a Bátorság, Itália! elnevezésű új politikai alakulat létrehozását. Eddig 28 képviselő jelezte a születőben lévő, moderált párthoz való csatlakozását. Az Ötcsillag Mozgalomból, a Hajrá, Olaszország!-ból távozók és egy volt Liga-képviselő alkotja az úja alakulatot.

„A cél nem csupán egy új csoport létrehozása, hanem a jobbközép negyedik alappillérének a megteremtése” – nyilatkozta Toti. Liguria kormányzója azt is hangsúlyozta, hogy az Olaszországban ősszel esedékes önkormányzati választásokra aktív részvétellel és jelölt állításával készülnek.

Források: Repubblica.it, Corriere.it, Jánosi Dalma

Nem oltják be a francia labdarúgó-válogatott tagjait a labdarúgó Európa-bajnokság közben

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitánya elmondta, hogy a nemzeti kékek játékosait a nyári labdarúgó-bajnokság idején biztosan nem oltják be koronavírus ellen azért, hogy a játékosok és a csapat teljesítményét ne veszélyeztessék az esetlegesen felmerülő mellékhatások. Az UEFA egyébként nem írja elő a csapatok immunizálását, de a játékosok egyénileg dönthetnek úgy a bajnokság előtt, hogy beoltatják magukat.

Deschamps is ugyanerre biztatja a kékek tagjait még a bajnokság kezdete előtt, mert a játékokon egy pozitív koronavírusteszt garantáltan a bajnokság végét jelenti majd az érintett játékosnak. Az idei Európa-bajnokságban minden nemzeti válogatott 26 focistával készül a megméretésre a szokásos 23 labdarúgó helyett, elővigyázatosságból, éppen a járvány esetleges hatásaira felkészülve.

Források: Twitter.com, Fr.sputniknews.com

Halállal fenyegette a zsinagóga előtti járókelőket az antiszemita algériai migráns Strasbourgban

Strasbourg belvárosában a zsinagóga előtt egy illegális algériai menekült trágár szavakkal sértegette, és halállal fenyegette meg a zsidókat.

Az erőszakos antiszemita migránst a francia rendőrség őrizetbe vette, ekkor kiderült, hogy a 35 éves, illegális státuszú algériait már korábban kiutasították az országból, de az azóta sem hagyta el Franciaország területét. A városvezetés hangsúlyozta, hogy az ügyet kiemelt jelentőségűnek tekinti, mert „nem engedhető meg, hogy a kiélezett izraeli–palesztin konfliktus hatása Strasbourgban is megjelenjen, és halálos áldozatokban végződjön”. A Franciaországból kiutasított illegális migránst jelenleg egy strasbourgi zárt központban tartják fogva.

Forrás: Valeursactuelles.com

Saját űrállomást hoz létre Spanyolország

A hírt Ivan Redondo, a miniszterelnöki kabinet igazgatója jelentette be. További részleteket egyelőre nem közölt, mindössze annyit mondott: szükség van a projekt megvalósítására, melyet már „hosszú ideje fontolgat a kormány”, hisz az egyre gyorsuló technológiai fejlődéssel Spanyolországnak is lépést kell tartania. A „spanyol NASA” létrehozására a repülőgép-ágazat nagy része igényt tartana a nagyobb biztonság és a jobb nemzetközi szerződési lehetőségek miatt. Márciusban a tudományos miniszter és asztronauta Pedro Duque még azt mondta, hogy a nemzeti űrállomás létrehozásának a tervét egyelőre el kell halasztani. Redondo ezt a korábbi nyilatkozatot cáfolta meg csütörtökön váratlan bejelentésével.

Forrás: Elconfidencial.com

A borítókép illusztráció Fotó: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.