Sokan haltak meg a mali hadsereg két bázisa elleni dzsihadista támadásban

A mali hadsereg 25 katonáját ölték meg iszlamista fegyveresek a hadsereg két támaszpontja elleni rajtaütésben – közölte kedd éjjel a nyugat-afrikai ország kormánya.

Forrás: MTI2019. 10. 02. 7:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yaya Sangare kormányszóvivő közleményben tudatta, hogy további 60 katonának nyoma veszett a Boulkessi és Mondoro településeken lévő két katonai tábor ellen egyidejűleg végrehajtott támadásban.

A dzsihadisták maguk 15 harcost vesztettek, s a hadseregnek sikerült visszafoglalnia a két bázist – tette hozzá a szóvivő.

A hétfői támadás az idei legsúlyosabb veszteséget okozta a mali hadseregnek, illetve annak a nemzetközi erőnek (G5 Szahel), amely Mali, Mauritánia, Burkina Faso, Csád és Niger együttműködésével próbálja felvenni a harcot az iszlamista fegyveresekkel szemben.

A nyugat-afrikai ország középső és északi részében újra és újra fellángolnak az összecsapások, amióta egy 2012-es katonai puccs nyomán szeparatista lázadók, majd az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető fegyveres csoportok vonták ellenőrzésük alá a térséget. Bár francia és afrikai hadműveletek eredményeként sikerült meggyengíteni a dzsihadista csoportokat és részleges békemegállapodásokat kötni, néhány térségben tovább folynak a lázadók és a hadsereg összecsapásai.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.